Magyar foci

Nem sikerült a jó rajt: a Rossi-csapat vereséggel nyitott a Nemzetek Ligájában

A finnek lőttek egy gólt és két kapufát. A magyar csapat a görögök ellen javíthat.

Nemzetek Ligája, C-divízió, 2. csoport, 1. forduló

Finnország–Magyarország 1-0 (1-0)
Tampere, Tampere Stadion. Játékvezető: Gediminas Mazeika (litván)
Finnország: Hradecky – Toivio, Arajuuri, Raitala, Uronen (Granlund, 45.) – Lod, Schüller (Sparv, 63.), Kauko, Tuominen – Pukki, Soiri (Taylor, 85.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva.
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Lang, Kádár, Fiola – Pátkai – Stieber Z. (Varga, 54.), Kleinheisler, Kovács I. (Kalmár, 60.), Sallai (Eppel, 72.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gólszerzők: Pukki (7.)

A magyar válogatott szombat este megkezdte szereplését a Nemzetek Ligájában, ez volt Marco Rossi első tétmérkőzése nemzeti csapat kispadján. A hazai pálya előnyét a finnek élvezték, a házigazda pedig már a hetedik percben megszerezte a vezetést. Pukki játszotta át és hagyta állva Kádár Tamást, majd nagyon higgadtan lőtte ki a magyar kapu jobb sarkát, 1-0. Videón a találat ITT. Pár perccel később a gólszerző duplázhatott volna, de Gulácsi óriási bravúrt bemutatva, védett.

A félidő nagy magyar helyzettel ért véget: Kovács István ügyesen tálalt Stieber Zoltánhoz, aki azonban nagy helyzetben végül nem talált kaput, kiváló lehetőség maradt ki. A szünetben így egy gólt volt a magyar csapat hátránya Tamperében.

A második félidő legelején Lang Ádám rögvest egyenlíthetett volna, egy szöglet után senkitől sem zavartatva fejelhetett , de végül nem talált kaput… Az 56. percben Kovács remek átadással hozta ziccerbe Szalait, aki a kapussal szemben csak Hradeckyt lőtte telibe. Tíz perccel később a finnek növelhették volna az előnyüket, de a Toivio szabadrúgásból csak a felsőlécet lőtte telibe.

A 78. percben egy gyors ellentámadás végén Pukki lőtt kapufát, így végül a találkozó 1-0-s hazai sikerrel ért véget. A magyar csapat vereséggel kezdett a Nemzetek Ligájában, kedden Görögország ellen lehet javítani.

A finnek előnye az első félidőben egy gól volt – fotó: Mikko Stig / LEHTIKUVA / AFP

címlapkép: Mikko Stig / LEHTIKUVA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik