Nemzetközi foci

Nagyon kiakadtak a spanyol futball magyar szurkolói

Elegük lett abból, hogy nem láthatják kedvenc csapataikat.

A spanyol futball magyar szurkolói nyílt levelet írtak Javier Tebasnak, a La Liga elnökének a spanyol élvonal magyarországi közvetítésének (pontosabban nem közvetítésének) ügyében.

Focit néznél a tv-ben? Mutatjuk, hova kell kapcsolnod
Topbajnokságok, európai kupák: nagy harcok árán rendeződött át a magyar piac.

Mint írják, hazánkban jelenleg a háztartások három százalékában érhetők el a spanyol bajnokság mérkőzései ‒ mert egy új cég szerezte meg a jogokat ‒, ami tarthatatlan állapot. A meccseket egyébként a Spíler2 TV közvetíti.

Nem tudott megegyezni a kábeltévé-szolgáltatókkal az új csatornája befogadásáról, így a szurkolók nem férnek hozzá a mérkőzések közvetítéséhez. A magyar jogtulajdonos nem teljesíti a kötelezettségeit, nem juttatja el a mérkőzéseket a fogyasztókhoz – a mai napig nem tudta megoldani, hogy a spanyol futballt közvetítő csatornája eljusson a magyar háztartások 97 százalékába ‒ írják.

A Spíler2 ügyében a minap még Vajna Tímea, a tévémágnás Andy Vajna felesége is megszólalt, erről ide kattintva olvashatsz!

A szurkolók képviselői kifejtik, a kialakult helyzet mindenkinek a legrosszabb, hiszen jelenleg százezrek kényszerülnek arra, hogy illegális csatornákon kövessék a világ legjobb meccseit.

Azt gondoljuk, hogy a szurkolók, a La Liga, a játékosok és a hirdetők érdeke biztosan nem ez. Azt gondoljuk, hogy szövetségesek vagyunk, mert mindannyiunk közös érdeke, hogy a spanyol futball elérhető legyen Magyarországon. Kérjük szíves, azonnali és határozott közbenjárását, hogy ahogyan az elmúlt években, úgy a 2018‒2019-es szezonban is elérhető legyen a La Liga minden mérkőzése, minden magyar háztartásban – zárják soraikat.

Nyitókép: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik