Válogatott

Csányi Sándor lehetetlent kért a magyar válogatottól

Legalábbis a korábbi szövetségi kapitány, Georges Leekens szerint.

Mint ismert, csupán négy felkészülési mérkőzés erejéig volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya Georges Leekens, aki egyik korábbi interjújában már belerúgott egy nagyot a magyarokba, most pedig ismét kritikával illette a Labdarúgó Szövetség vezetőjét.

A belga szakember a Het Laatste Nieuwsnak elmondta, szerinte Csányi Sándor csak az eredményeket nézte, a háttérben zajló munkát nem vette figyelembe, ezáltal lehetetlent kért tőle.

Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk, bár úgy érzem, helyes volt az az út, amin elindultunk – kezdte Leekens, majd arra az újságírói felvetésre, hogy ez az eredményeken egyáltalán nem látszódott, így válaszolt. – Azok csak felkészülési meccsek voltak, ahol lehetőség volt a kísérletezésre. Magyarországon amúgy is káosz volt, a labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer, márpedig én abban gondolkodtam, az elnök pedig csak a győzelmekben. Ahhoz hasonlítanám, mintha az ember leülne a Mouscron kispadjára, és a bajnokság megnyerése lenne az elvárás. Ez lehetetlen kérés.

Leekens a jövőjével kapcsolatban elmondta, ugyan jelenleg nincs munkája, de több ajánlata is van, ha akarna, akár már holnaptól elkezdhetne dolgozni, ám arra nem igazán lát esélyt, hogy a hazájában kapjon csapatot.

Nem tartott sokáig Leekens megbízatása. Fotó és címlapfotó: mlsz.hu
Olvasói sztorik