Magyar foci

Dzsudzsák „aprópénzért” jönne: ő kell a Vidinek?

A fehérvári fizetése nem lenne dobogós a magyar futballistánál.

Érdekes adatokat mutatott az ATV híradója: Dzsudzsák Balázs igencsak alább adná a fizetési igényeit, ha elfogadná a Vidi FC ajánlatát és a székesfehérvári fizetést. Mint ismert, néhány napja robbantotta a bombát a Ripost, amely úgy tudja, közelednek az álláspontok a tíz éve légiósként szereplő, pillanatnyilag csapat nélküli válogatott szélső és a magyar bajnok közt.

Dzsudzsák a hírek szerint havi 48 millió forintos fizetésért állna kötélnek, és segítené a Vidit a BL-szereplés kiharcolásában. Ez elképesztően sok pénz, idehaza kiverte a biztosítékot, ám az ATV kimutatásából látszik, honfitársunk jóval többet keresett az elmúlt esztendőkben.

Dzsudzsák Balázs havi apanázsa állítólag 23 millió forint volt a PSV-nél, 83-at kapott az Anzsitól, 63-at Moszkvában, 45-öt a Bursaspornál, majd jött a mesés arab kaland: az al-Vahda havi 87 milliót utalt a magyar játékosnak.

Dzsudzsák keresete az elmúlt tíz évben az ATV szerint

Érdekes módon az ATV által megszólaltatott sportközgazdász, Szabados Gábor azt mondja, Dzsudzsák hazahozatala remek döntés lenne a Nikolics-együttes részéről.

Mindenképpen az a fő szempont Dzsudzsák Balázsnál, hogy olyan játékos, aki ismeri a közeget, azonnal bevethető, ismeri a csapattársakat, hiszen sokukkal játszott együtt a válogatottban, tehát sokkal gyorsabb segítséget tud jelenteni, mint bárki, akit külföldről tudnának hozni, akár ennyi pénzért, akár még egy kicsit kevesebbért – fogalmazott Szabados Gábor.

A szakértő ugyanakkor hozzátette: Dzsudzsák Balázs nem csak a legjobban fizetett magyar játékos lenne, hanem annyit keresne, mint a mögötte lévő két-három játékos együttvéve. Ráadásul Dzsudzsák Ázsiában, vagy Amerikában még több pénzt tehetne zsebre.

Ebben a cikkben minden fontos információt összegyűjtöttünk az NB I talán legnagyobb transzferbombájáról.

Nyitókép: AFP/PASCAL PAVANI

Olvasói sztorik