Nemzetközi foci

A menesztett Leekens egyre nagyobbakat rúg a magyarokba

"Egyből azt várják, hogy holnap már világbajnok legyél."

A leváltott szövetségi kapitány, Georges Leekens az M4 Sportnak elmondta, úgy érzi, félbeszakították a munkáját a magyar válogatottal, amely élén hosszú távra tervezett. Nem gondolja, hogy rossz munkát végzett volna, építkezni akart, az pedig nem működik buktatók nélkül.

A 69 éves belga nem kertelt, azzal kezdte, mennyire meglepődött és csalódott volt, mikor Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a menesztése mellett döntött, mert végig úgy érezte, hogy rengeteget dolgozott, minden szóba jöhető játékost megnézett és jó nagykövetként szolgálta a magyar labdarúgást.

Amikor Storcktól átvettem a válogatott irányítását, nagyon különleges és nehéz feladatom volt: ahhoz, hogy a játékosoknak visszahozd az önbizalmukat, idő kell. Idő és türelem. A magyarok viszont nem türelmesek: egyből azt várják, hogy holnap már világbajnok legyél. Lépésről-lépésre kellett haladnunk: az első mérkőzésünk Kazahsztán ellen csapnivaló volt, a másodikon Skócia ellen már jobb volt, habár nem nyertünk, de felkészülési mérkőzésről volt szó. Fehéroroszországban már néztük az eredményt is, egy egyet játszottunk, míg végül Ausztrália ellen nagyon jól ment a játék, akár két góllal is nyerhettünk volna. A felkészülési mérkőzések arról szólnak, hogy kipróbálj dolgokat. De itt fontosabbak voltak az eredmények, minthogy felépítsünk valamit – mondta Georges Leekens, majd hozzátette: – Profi vagyok, tudom, hogyan kell egy csapatot felépíteni, de kevés időt kaptam: én voltam a megfelelő ember a megfelelő helyen, de azt gondolom, hogy nem a megfelelő időben.

A volt magyar kapitány szerint kevesebbet kellene beszélni és többet dolgozni – a teljes interjúban erről is szó esett.

Címlapkép: mlsz.hu

Olvasói sztorik