Válogatott

Waltner: „Nem akarok cigányéletet élni”

Visszavonulása után a nyugalomra törekszik a korábbi gólkirály.

Kapcsolódó cikkek

Waltner Róbert 2015 májusában a Facebookon jelentette be, hogy befejezi pályafutását. A Zalaegerszeggel gólkirály, hatszoros válogatott csatár utoljára Pápán focizott, de számos csapatban megfordult hosszú karrierje során. Augusztusban a ZTE U19-es csapatának edzőjévé nevezték ki (Molnár Balázzsal együtt), de kevés hírt hallani felőle…

– Úgy érzem, helyes döntést hoztam tavasszal, abba kellett hagynom. A lábam már egyre kevésbé bírta a terhelést a karrierem során összeszedett rengeteg sérülésből fakadóan. Ráadásul éppen kaptam egy megkeresést Ausztriából, és úgy voltam vele, hogy visszautasíthatom és futballozhatok még egy évet, de ki tudja, jövő nyáron is kapok-e. Osztottam, szoroztam, mérlegeltem, és nem akartam kockáztatni, az edzői szakma mellett döntöttem. Most egyszerre dolgozom ott és a ZTE U19-es csapatánál, előbbinél játékosedző vagyok – beszélt elmúlt évéről a Rangadó.hu megkeresésére a kaposvári születésű csatár.

A jövőjével kapcsolatban érdekes kijelentést tett.

– UEFA B-licenccel rendelkezem, de a nyáron szeretnék jelentkezni az A-ra. Valószínűleg Magyarországon szeretnék dolgozni a jövőben, de minden ajánlatot meghallgatok. Abban azonban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a magasabb osztályban, felnőttek melletti munkát – akár NB I-es megbízást – vállalnék. Jól érzem magam a fiatalok között. Nem mondom teljesen biztosra, hogy sosem lépek feljebb, ez nagyban függ attól, hogy az ajánlott lehetőség földrajzilag hol van.

És hogy miért számítanak a koordináták?

– Úgy érzem, nem szeretném azt az életet folytatni, amit húsz éven keresztül éltem. Meguntam, hogy az egyik évben itt vagyok, két évvel később háromszáz-ötszáz kilométerrel odébb. Ebből a cigányéletből elég volt. Ezért is nem szeretnék mindenáron az élvonalba jutni edzőként. A trénerek sorsa sanyarú, egy-két év alatt kirúgják őket, főleg itthon. Amíg külföldön Sir Alex Ferguson évtizedekig a Manchester United padján ülhetett, itthon ha valaki befejezi a második szezonját, már hosszú életűnek mondható. Az utánpótlásban azért ez kissé más, nehezebben válnak meg az ifjúsági edzőktől. Most Zalaegerszegen élek, odaköt a szerződésem, amíg ez így van, semmiképp nem szeretnék váltani – nyilatkozott honlapunknak Waltner.

Olvasói sztorik