NB I

Böde: Nikolics és Waltner nyomdokain

Az elmúlt tíz évben hét gól volt a legtöbb, amit a magyar bajnokság első öt fordulójában egy játékos szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Alaposan bekezdett Böde Dániel, hiszen a Ferencváros csatára az eddigi öt bajnoki fordulóban hat gólt szerzett, amivel magabiztosan vezeti a góllövőlistát. Kitűnő rajt – mondhatnánk –, de az elmúlt tíz évben nem ő volt az egyetlen, aki az első öt meccsen megszórta az ellenfeleket.

A 2005–2006-os szezonban Kovács Zoltán, az újpestiek kedvence (kedd óta a Videoton sportigazgatója) kezdte ugyanilyen mutatóval a bajnokságot, amelyet végül 13 találattal fejezett be. A gólkirályi címet végül csapattársa, Rajczi Péter érdemelte ki 22 góllal. A 2007–2008-as szezonban Waltner Róbert, a Zalaegerszeg támadója nyitott hat dugóval, hogy végül a gólkirályi címet is megszerezze, hiszen 18 alkalommal volt eredményes.

Egy évvel később az akkor éppen Pakson futballozó, korábbi kétszeres gólkirály Tököli Attila kezdett ilyen ütemben, a bajokság végére 16 gólig, és a góllövőlista (Bajzát Péter mögött, négyfős holtversenyben) második helyéig jutva.

Az elmúlt évek legjobb rajtja azonban a Videotonban játszó Nikolics Nemanja és a paksiakat erősítő Simon Attila nevéhez fűződik, akik a 2013–2014-es szezonban lőttek hét gólt öt forduló elteltével. Az azóta már Lengyelországban futballozó válogatott csatár, és az Ausztriát is megjáró Simon később sem váltak el egymástól, hiszen a bajnokságot mindketten 18 találattal, társgólkirályként zárták.

Nikolics egyébként a legutóbbi idényt is ötből öttel kezdte, és a végén ő lett a legeredményesebb (21 góllal). Bödének tehát fel van adva a lecke, hiszen hasonlóan jó rajttal hárman is gólkirályi címet szereztek az elmúlt években, és a Rangadó.hu érdeklődésére a közelmúltban kifejtette, hogy neki is ez a célja.

Olvasói sztorik