NB I

Rekordgyanús ez a Fradi?!

A Ferencváros hazai pályán 2-0-ra legyőzte az MTK-t az ötödik forduló örökrangadóján.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Ferencvárosi TC – MTK 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7000 néző. Játékvezető: Iványi
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á. – Varga R. (Radó, 55.), Gera Z. (Gyömbér, 78.), Hajnal, Lamah (Sesták, 63.) – Böde. Edző: Thomas Doll
MTK: Hegedüs L. – Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai – Thiam (Szatmári L., 63.), Vass Á. – Gera D. (Varga Sz., 78.), Kanta, Hrepka – Torghelle (Ramos, 61.). Edző: László Csaba
Gólszerzők: Gera Z. (52.), Böde (60.)

Az élvonal mezőnyének egyetlen százszázalékos csapata, a Ferencváros az MTK-t fogadta az örökrangadón az ötödik forduló szombati esti találkozóján.

Már a második percben veszélyeztetett a Fradi: remekül érkezett a szöglet, amire Hegedüs Lajos rosszul mozdult ki, Gera Zoltán azonban nem sokkal a kapu fölé fejelt. A hetedik percben Hajnal Tamás adott remek labdát Gerának, aki a kapust is ki akarta cselezni, de Hegedüs bravúrral hárítani tudott. A labda azonban Böde elé került, akinek a lövését Thiam a gólvonalról vágta ki a mezőnybe.

A 12. percben Kanta József ívelte az induló Vadnai fejére a labdát, aki csak néhány centit tévedett – komoly lehetőséget szalasztott el az MTK. A 17. percben Varga Roland próbálkozott egy távoli lövéssel, ami Grgics lábán megpattant, így lett veszélyes, de maradt a gól nélküli állás. A találkozó irama némileg leült, a vendégek kijöttek a Fradi szorításából, de komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni.

A 35. percben Varga Roland húzta meg a jobb oldalon, a centerezéséről Lamah nem sokkal maradt le. Négy perccel később Ramírez játszotta tisztára magát, beadására Varga érkezett, aki öt méterről lőtt, de Hegedüs elképesztő bravúrral védett. A 41. percben Torghelle kapott jó labdát, megforgatta Leandrót, majd 16 méterről a hosszú alsót célozta meg, de végül nem találta el Dibusz kapuját.

Az első félidőben érezhető volt a Ferencváros fölénye, de az MTK védelme állta a sarat, sőt a kék-fehéreknek komoly gólhelyzetei is akadtak.

A folytatásban Hajnal Tamás fejelt a kapufa mellé hat méterről, majd az 52. percben Hegedüs védte térddel Lamah fejesét, de még ugyanebben a percben Gera Zoltán az öt és feles sarkáról, éles szögből a hálóba bombázott (1-0). A hatvanadik percben megszerezte szezonbeli hatodik gólját Böde Dániel, miután a Radó Andrástól kapott labdával könnyedén lefordult Bese Barnabásról, majd a hálóba lőtt (2-0). A 67. percben Sesták lövését blokkolták a tizenhatoson belül, a lepattanóból Böde és Gera is gólt szerezhetett volna, de végül egyikük sem érte el. A hajrában Varga Szabolcs kísérlete ment a kapufa mellé, a túloldalon pedig egy szabadrúgás után Leandro a keresztlécre fejelt, a kipattanót pedig Nagy Ádám és Sesták sem tudta értékesíteni.

A Ferencváros legutóbb a hatvanas években, a legendás Lakat Károly edző irányításával kezdett öt győzelemmel egy bajnoki szezont. Akkor nyolc találkozót nyertek meg zsinórban a zöld-fehérek… Összességében az FTC 85. győzelmét aratta a kék-fehérek ellen, emellett 76 MTK-siker és 46 döntetlen született. Thomas Doll együttese sorozatban 25. bajnokiján maradt veretlen, legutóbb az előző szezon tizedik fordulójában a Diósgyőr otthonában kapott ki, az új stadionban pedig továbbra sem tudott nyerni egyik vendégcsapat sem.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert – a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya – értékelését vasárnap reggel olvashatják oldalunkon!

Olvasói sztorik