Válogatott

Huszti és a válogatott? Megszólalt az ügyben a középpályás

A Bundesligába igazoló játékos kijelentette, nem tér vissza a nemzeti csapatba.

Kapcsolódó cikkek

Az év végén dőlt el, hogy visszatér a Bundesligába Huszti Szabolcs, aki a kínai Csangcsun Jatajból az Eintracht Frankfurthoz szerződött. A magyar szélső 2017. június 30-ig szóló szerződést kötött új együttesével.

A 32 éves, 51-szeres válogatott középpályás klubváltása után természetesen felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint újra a nemzeti csapat közelébe kerülhet. Mint ismert, Huszti korábban lemondta a válogatottságot, ezt az elhatározását pedig többször is megerősítette. Most az nso.hu-nak is beszélt erről.

– Lerágott csont, de mivel az utóbbi napokban egyre több spekuláció látott napvilágot, valóban nem árt tisztázni. Mindenekelőtt ezúton is szeretnék gratulálni a válogatott tagjainak, hogy kivívták az Európa-bajnoki részvétel jogát, szívből örülök neki! Sok mindent mondhatnak rám, de azt nem, hogy irigy vagyok. Nekem is volt lehetőségem rá, hogy kijussak Eb-re vagy vébére, fájdalom, hiába viseltem ötvenegyszer a címeres mezt, nem jártam sikerrel. A többiek sikere ugyanakkor boldoggá tesz. Az ellenben bosszant, hogy némelyek már azt pedzegetik, azért igazoltam Németországba, mert így akarok visszatérni a válogatottba. Nos, ezzel kapcsolatban két megjegyzésem lenne. Egy: a válogatottságot 2010-ben lemondtam, és nem az a típus vagyok, aki megváltoztatja a véleményét. Kettő: szégyellhetném magam, ha azok után, hogy mások végigküzdötték a selejtezősorozatot, csak úgy besétálnék az Eb-re. Ha valaki most garantálná, hogy Franciaországban döntőt játszik a magyar válogatott, akkor sem térnék vissza – fogalmazott Huszti.

Olvasói sztorik