Légiósok

Husztit imádni fogják Frankfurtban, ha olyan gólokat lő, mint Détári

Huszonhét éve Döme szabadrúgása Német Kupát ért az Eintrachtnak.

Kapcsolódó cikkek

Harmadszor igazolt a Bundesligába Huszti Szabolcs, aki 2006 és 2009, valamint 2012 és 2014 között 132 mérkőzésen már szerepelt a német élvonalban, és összesen 36 gólt szerzett a Hannover színeiben.

Nem vitás, a magyar futballista segíthet a jelenleg 4-5-8-as mutatóval álló Eintracht Frankfurtnak, különösen, ha olyan gólokat szerez, mint honfitársa, Détári Lajos. A korábbi világválogatott az 1987-88-as idényben játszott Frankfurtban, és csapata 27 éve a Német Kupa berlini döntőjében az ő találatával győzte le a Bochumot. A 33 meccsen 11 gólt szerző Dömét imádták a németek, a szezon végén mégis távozott, 18 millió német márkáért Görögországba, az Olympiakoszhoz szerződött.

– Harmadszor igazolok a Bundesligába, ami azért is különleges, mert legutóbb úgy szerződtetett a Hannover, hogy a Zenitben nem voltam alapember, konkrétan a második csapatnál edzettem, amikor visszatértem. Sokan leírtak, de sikerült bizonyítanom – mondta Huszti Szabolcs az F-Group menedzserirodának. – Ezúttal pedig Kínából igazolok Németországba, és bár én tudom, nem szabad legyinteni a kínai bajnokságra – nem véletlen, hogy brazil válogatottak profiskodnak a ligában, ahogy az sem, hogy Luiz Felipe Scolari is az ázsiai országban dolgozik – kevesen gondolták volna, hogy egy Bundesliga-klub velem tervezi megerősíteni a keretét a télen. Jól esik a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt nem vacakolt, mindvégig éreztette velem a vezetőség, hogy számít rám, engem akar. Hozzáteszem, a kínai egyesület is nagyon korrekten állt az ügyhöz, tudomásul vették a csangcsuni vezetők, hogy szeretnék közelebb futballozni a családomhoz és megállapodtak a Frankfurttal. Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam. A profi labdarúgásban pillanatok alatt változik a helyzet, elég csak a Herthára gondolni, amely az előző idényben a kiesés ellen harcolt, most pedig dobogón van. Az Eintracht nemrég még az Európa-ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavaszunk. Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb. Szerencsére jó állapotban érzem magam, december elsejétől edzésben vagyok. Erőt ad, hogy Armin Veh vezetőedző hisz bennem és szimpatizál velem. Jóllehet, én mindig annak voltam a híve: a pályán kell elérni, hogy kedveljenek és tiszteljenek. Frankfurtban is ezen leszek!

Olvasói sztorik