Válogatott

Storck kísérletezni is fog

Barátságos meccseket tervez a magyar válogatott szövetségi kapitánya annak érdekében, hogy kiderüljön, kire számíthat igazán.

Kapcsolódó cikkek

A Telkiben edzőtáborozó magyar labdarúgó capat kapitánya a hétfő reggeli sajtótájékoztatón beszélt az összetartás jelentőségéről, az Európa-bajnoki felkészülésről, valamint a kerethirdetéssel kapcsolatos kérdésekről. Bernd Storck hangsúlyozta, sok tehetséges futballistájuk van, ezért szükséges ez az összetartás, néhányan pályára lépnek majd barátságos meccsen. – A mostani alkalmat arra szeretném kihasználni, hogy megnézzem ezeket a fiatal játékosokat, akiket korábban az U21-ben már figyeltünk – magyarázta a német szakember. – Azért vagyunk itt, hogy a fiatalokat közelebbről szemügyre vegyük, lehetőséget kapnak arra, hogy bizonyítsanak.

A felkészülés kapcsán Storck megjegyezte, egy ilyen programnak sok összetevője van. Fel kell mérni, milyen fizikális alapokról indulnak a játékosok. Ebben a kapitány kéri a klubok segítségét is, illetve a februári összetartásokon is ezen lesz a hangsúly. – A taktikát márciusban kezdjük el, először is az osztrákok és az izlandiak elleni mérkőzésekre való felkészüléssel – tette hozzá a kapitány. – Ezek után pedig már fokozatosan egyre inkább előtérbe kerül majd a taktikai felkészítés. Szemügyre vesszük az ellenfeleket is. Az első ellenfelet, Ausztriát elsőként, megnézzük, mire képes. Aztán persze a többi csapatot is.

Mondani sem kell, hogy a magyar futballválogatott több mint négy évtized után szerzett jogot arra, hogy kontinenstornán szerepeljen, nyilvánvaló, hogy a játékosok ott akarnak lenni Franciaországban. De vajon kikre számít Bernd Storck?

– A csapat törzse körvonalazódik, megvannak a húzóemberek, akik a pótselejtezőn is szerepeltek, de ígéretet nekik sem szeretnék tenni – mondta a német tréner. – Ezzel együtt a pótselejtezőn szerepeltek nagy része megérdemli, hogy az Eb-n is ott legyen. Nem szeretném magamat előre lekötni döntésekkel, a felkészülés ideje alatt, a következő hónapokban mindenki előtt adva lesz a lehetőség, hogy bekerüljön a csapatba, de túl nagy meglepetésekre nem kell számítani, a keret törzse már létezik. Biztosan lesznek változások, de nem 40-50-es keretből akarok válogatni. Fontos, hogy minden pozícióban legyen két egyforma képességű játékosunk, ez a jövőben sem változik. Erős keretünk volt a pótselejtezőn, ezt bizonyítják az eredmények.

Olvasói sztorik