Válogatott

Az osztrákok is tudják: jobb az örökmérlegünk!

A "sógorok" legnagyobb sztárjai már megszólaltak a sorsolás kapcsán.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnoki sorsolást követően természetesen nemcsak Magyarországon, de az összes résztvevő ország sajtójában találgatások és esélylatolgatások kezdődtek. Ez alól csoportellenfeleink, az osztrákok sem kivételek, az ő lapszemléjük jön most!

Die Presse

A Die Presse egyelőre inkább csak a száraz tényekről számolt be: dátumok, ellenfelek, örökmérlegek. Megemlítik, hogy Ausztria a magyarok ellen játszotta a legtöbb mérkőzést történelme során, összesen 136-ot, amiből 66-ot elveszítettek, 40-et megnyertek és 30 végződött döntetlennel.

Kurier

A Kuriernél először Marcel Koller szövetségi kapitány magyarokról tett nyilatkozatát idézik:

– Évek óta nem jártak világversenyen, ez is extra motiváció ad nekik.

A csapatkapitány, a Leicester Cityben pallérozódó Christian Fuchs sem ment el szó nélkül a sorsolás mellett:

– Nagyon-nagyon nehéz csoportba kerültünk. Még Magyarország és Izland is jó csapat, nem lesz könnyű dolgunk. A “lehetett volna rosszabb is” kifejezés nem létező fogalom egy Európa-bajnokságon.

Marc Janko már kicsit mást mondott.

– Elégedettek lehetünk a sorsolással. Nehezebb csoportok is vannak.

David Alaba, a válogatott legnagyobb sztárja is megszólalt már:

– Minden csapat, amely kijutott az Eb-re, már megmutatta erejét. Senki sem jutalomból jutott ki. Kiegyenlített csoportba kerültünk. Minden ellenfelünkre kiemelten készülünk majd, Tudjuk, mire vagyunk képesek és nem ijedünk meg!

Még maga az osztrák szövetség elnöke, Leo Windtner is beszélt a sorsolásról:

– Természetesen boldogok vagyunk az F-csoportba kerüléssel, mert ellenfeleink nem verhetetlenek, de ne felejtsük el, hogy a portugálok mindig erősek, Izland kétszer megverte a hollandokat a selejtezők során, a magyarok pedig felfelé ívelő pályán vannak.

Kronen Zeitung

A Kronen Zeitung az első, amely külön cikkben foglalkozik a magyarokkal.

A lap azzal kezdi elemzését, hogy megemlíti: a magyarok 1986 óta nem jártak világeseményen, utolsó Eb-szereplésünk pedig 1972-ben, Belgiumban volt. Míg olyan nagy nevek, mint Lothar Matthaus vagy Erwin Koeman nem tudták kisegíteni válogatottunkat sehová, addig az ismeretlen Bernd Storck véghezvitte ezt.

Ezt követően ismertetik a mostani selejtezők során történt szövetségi kapitány-váltásainkat, végül Storck szavait idézik:

– A szövetség már hosszú idő óta sok pénzt öl a magyar futballba, de még semmi nem sült ki belőle – egészen eddig!

Olvasói sztorik