Válogatott

Euro2016: Portugália, Ausztria és Izland mellett Magyarország

Fortuna a magyar válogatott mellett állt a 2016-os Eb sorsolásakor, hiszen a portugálok, az osztrákok és izlandiak mellé kerültünk.

Lagerbäck: nehéz a magyarok ellen játszani

Izland 67 éves szövetségi kapitánya, a svéd Lars Lagerbäck elismerően beszélt a magyar válogatottól az M4 Sport riporterének: – Jó fizikumú, kemény együttes a magyar válogatott, nehéz ellene futballozni. Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, Ausztria ellen sem egyszerű játszani. Ami a magyar válogatott visszatérését illeti, örömteli, ha egy nagy tradíciókkal rendelkező csapat újra megmutatja magát egy-egy világversenyen – ez jó a futballnak.


Reméljük, Magyarország feljebb lép majd az F-csoportos tabellán…


Jegyeket tessék!

A szombati sorsolást követően hétfőn déltől igényelhetnek ismét belépőt a szurkolók a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire. Minden résztvevő nemzet szövetsége megkapja a jegyek húsz százalékát az adott stadion befogadóképességéhez képest, ez összesen körülbelül 800 ezer belépőt jelent. Ebben az időszakban a magyar szövetségnél lehet majd jelentkezni a magyar válogatott mérkőzéseinek belépőire. A szerencsés igénylőket február végéig e-mailben értesítik. Az Eb 51 mérkőzésére összesen 1,8 millió jegyet bocsátottak, bocsátanak áruba. A belépők árait négy kategóriába sorolták, a csoportszakaszra szóló legolcsóbb jegy 25 euróba (7750 forint), míg a döntőre a legdrágább 895 euróba kerül.


Csányi: félek az északi csapatoktól

Csányi Sándort, az MLSZ elnökét is megszólaltatta Franciaországban az M4. – Örülnünk kell, hogy itt vagyunk, és részesei lehetünk az Európa-bajnoki sorsolásnak. Lehetett volna nehezebb és könnyebb is a csoportunk, ugyanakkor azt mondom, a tornára való felkészülés legalább olyan fontos, mint a sorsolás. Remélem, hogy továbbjutunk, vagy legalábbis tisztességgel helyt állunk a csoportban. Portugália Európa egyik legjobbja, az osztrákok is erősek, ugyanakkor bevallom, félek az északi csapatoktól.


Storck: nincs vesztenivalónk!

Bernd Storck szövetségi kapitány értékelte a sorsolást az M4-en: – Nehéz csoportba kerültünk, erős ellenfelekkel. Ugyanakkor nincs vesztenivalónk, meg akarjuk mutatni a világnak, hogy tudunk futballozni. A továbbjutásról egyelőre felesleges beszélni, ne szaladjunk ennyire előre. Fontos, hogy a fiatal játékosaink felhívhatják magukra a figyelmet.


Kemény menet lesz…


Nézzük a programot!

Június 14., Bordeaux: Magyarország-Ausztria

Június 18., Marseille: Magyarország-Izland

Június 22., Lyon: Magyarország-Portugália


Tulajdonképpen nem jöttünk ki rosszul a párizsi buliból!


Lesz néhány Guzmics, Ronaldo csata a következő években…


Nem rossz hír: elkerültük a spanyolokat és a törököket!


Június 10., Párizs, nyitómeccs: Franciaország-Románia


Jöjjön, aminek jönnie kell: a “magyar” kalap…


Most jönnek a csapatok a negyedik kalapból…


A-csoport: Franciaország, Svájc, Románia, Albánia

B-csoport: Anglia, Oroszország, Szlovákia, Wales

C-csoport: Németország, Ukrajna, Lengyelország, Észak-Írország

D-csoport: Spanyolország, Horvátország, Csehország, Törökország

E-csoport: Belgium, Olaszország, Svédország, Írország

F-csoport: Portugália, Ausztria, MAGYARORSZÁG, Izland


Készen állunk, kezdődhet!


Elnöki ügy…


Már nem táncolgatnak…


Ütős kettős kommentálja az eseményeket a „királyi” televízió sportcsatornáján: Gundel Takács Gábor partnere a friss Prima Primissima-díjas Hajdú B. István…


Újonc az M4 Sport stúdiójában! Az egyik vendég nem más, mint az oslói hős…
Kleinheisler László: – Ennyi néző előtt még nem játszottam, mint Osloban. Amikor a meccs napján megtudtam, hogy kezdő leszek, nagyon izgultam. Elsőként a szüleimet és a barátnőmet értesítettem. Azt mondták, ne izguljak. Mindig támogatnak, így könnyebb felmennem a pályára.


Divatozik a sikerkapitány…


– Örülünk, hogy itt vagyunk. Kapni fogunk egy erős ellenfelet ez biztos, Németországot nem szeretném kapni, de most nem is a legfontosabb. Azt szeretnénk jelezni a világnak, hogy ismét itt vagyunk – mondta Bernd Storck az M4-nek.



Ellenfelekre vár Bernd Storck szövetségi kapitány együttese, amely a sok szempontból zaklatott Eb-selejtező után a norvégok elleni novemberi pótvizsgán harcolta ki a kontinensbajnoki szereplést – több mint négy évtized után. A párizsi Kongresszusi Palotában sorra kerülő eseményen a csoportokat a tervek szerint 18.28 és 18.49 között sorsolják úgy, hogy először az első kalapban lévő csapatokat húzzák ki, majd következik a 4-es, a 3-as – ebben kapott helyet Magyarország is – és végül a 2-es kalap. A 24 résztvevőből hat, egyenként négyes csoportot alakítanak ki, ezekből az első és második helyezettek, valamint a négy legjobb harmadik jut tovább a nyolcaddöntőbe. A meccsek 15, 18 és 21 órakor kezdődnek majd, összesen 51 találozót rendeznek a tornán.

A sorsoláson négy olyan korábbi játékos szerepel, akik egyaránt Eb-címet eldöntő gólt szerzett: a német Oliver Bierhoff 1996-ban, a francia David Trezeguet 2000-ben, a görög Angelosz Hariszteasz 2004-ben, Antonin Panenka pedig – a csehszlovák válogatott tagjaként – 1976-ban talált úgy a kapuba, hogy az hazája csapatának a végső győzelmet jelentette. Mivel a menetrend már készen van, a sorsolás után csak a csapatokat kell behelyettesíteni a megfelelő helyekre, így az is rögtön kiderül, hogy Storck együttese pontosan mikor és hol – az Eb-nek kilenc franciaországi város tíz stadionja ad otthont – találkozik majd a csoportriválisaival.

ERŐSORREND
1. kalap: Franciaország, Spanyolország, Németország, Anglia, Portugália, Belgium
2. kalap: Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria, Horvátország, Ukrajna
3. kalap: Csehország, Svédország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, MAGYARORSZÁG
4. kalap: Törökország, Írország, Izland, Wales, Albánia, Észak-Írország

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szombati eseményen a német szakvezető mellett jelen lesz többek között Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is. A honi futballkedvelők nagy bánatára Magyarország az 1986-os világbajnokság óta nem szerepelt nagy nemzetközi tornán, a legutóbbi Eb-mecsét pedig 1972-ben játszotta. Alighanem a hosszú távollétnek is betudható, hogy az angol Guardian című lap erősorrendjében a piros-fehér-zöld együttes igencsak hátul szerepel az Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak közt. Olyannyira, hogy a 22. pozíciónknál csak az albánoké és a románoké rosszabb… A dobogóra a francia, a spanyol és a német válogatott került, őket a belgák, az angolok, illetve az olaszok követik.

Olvasói sztorik