Válogatott

Szétkapkodja Európa a válogatott játékosait

Fél Európa Nagy Ádámot és Kleinheisler Lászlót akarja, de sorban állnak a klubok Guzmics Richárdért és Kádár Tamásért is. Az Eb-kvalifikációval visszakerültünk a futballtérképre.

Kapcsolódó cikkek

Hétfő reggel óta folyamatosan csörög a magyar válogatott játékosok menedzsereinek telefonja.

– Ez még nem jelenti, hogy máris kinyílt a pénzeszsák – magyarázta a BorsnakVladan Filipovics, akinek több védence is akad a nemzeti együttesben. Szerinte az Eb-szereplés nagyban befolyásolhatja egy-egy játékos árát, és felhozta a bosnyák Besic példáját, akiért már a vb előtt is mutatkozott érdeklődés a Fradinál, ám végül a tornán mutatott kiváló teljesítményével adta el magát az Evertonnak.

– Az biztos, hogy ezentúl egyre érdekesebbé válnak a magyar játékosok, de hogy mennyivel megy fel az áruk, az az Eb után derül ki – tette hozzá.

– Most, hogy ott vagyunk Franciaországban, kirakatba kerültünk. Eddig nem volt boltunk a sétáló utcában, most már van. Ez persze még nem jelenti, hogy rendszeresen vásárolnak majd nálunk – szemléltette a helyzetet Kövesdi Viktor az CM Group Menedzseriroda társigazgatója.

Az ügynökök abban is egyetértenek, hogy akadtak kiemelkedő teljesítmények. Király Gábort dicsérték, de kora miatt ő nem jöhet számításba. Kleinheisler László és Nagy Ádám kapós lett, mindkettőjükre felfigyeltek a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató török Bursaspornál is.

– Ádám után sokan érdeklődtek, de az Eb-ig biztosan marad a Fradiban – árulta el Kövesdi.

Miután a védelem hibátlanul teljesített a norvégok elleni párharcban, és közülük is kiemelkedett Guzmics Richárd és Kádár Tamás, előbbit a Lazio vinné, de ha a római üzlet nem jön össze, akkor is sanszos, hogy Krakkót egy nyugat-európai városra cseréli.

– Kádár 25 éves, a posztján még fiatalnak számít, ha az Eb-n is hasonló teljesítményt nyújt, szép karriert futhat még be – vélelmezte a Lech Poznan védőjéről Kövesdi.

Olvasói sztorik