Válogatott

Húszezer magyar szurkoló az Eb-n?

Akár 15-20 ezer magyar szurkoló is elkísérheti a magyar csapatot Franciaországba a jövő évi labdarúgó-Eb-re.

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Nemzet hétfői számában nyilatkozó Szabados Gábor sportközgazdász úgy véli, a drukkerek költsége a legnagyobb spórolás mellett sem szorítható 50-60 ezer forint alá. A szakember szerint a szurkolók többsége nem a repülést és az utazási irodák ajánlatait választja. A focirajongók 60-70 százaléka egyénileg autóval vagy csoportosan, busszal utazik majd Franciaországba, mivel a helyszínek többsége 1300-1400 kilométernél nincs távolabb.

Szabados úgy látja, utazással, szállással és belépőjeggyel együtt a legnagyobb spórolás mellett is minimum 50-60 ezer forintba kerül majd egy Európa-bajnoki sportmeccs helyszíni megtekintése. Abban az esetben, ha valaki drágább hotelt vagy elegánsabb éttermet választ, költségei könnyen elérhetik a 180-200 ezer forintot is.

Franciaország egyébként is kiemelkedő turistacélpont, ezért a duplájára emelkedhet a szállodai szobák ára a mérkőzések sorsolása után – mondta a szakember. Szabados Gábor arról is beszélt, hogy a fokozott védelem miatt kizártnak tartja, hogy a stadionok környékén terroristatámadás legyen.

Olvasói sztorik