Válogatott

Király a legbiztosabb pont – olvasóink megszavazták a 23-as Eb-keretet

Sem Stieber Zoltánt, sem Szalai Ádámot nem vinnék ki Franciaországban a voksolók.

Kapcsolódó cikkek

A Norvégia elleni könnyfakasztó pótselejtezős továbbjutás után szavazásra hívtuk olvasóinkat: arra voltunk kíváncsiak, hogy a selejtezőben pályára lépő 37 játékos közül melyik 23-at vinnék ki a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra. Több, mint háromezren voksoltak, ez alapján nézzük, posztonként kikre számítanának az olvasóink.

Kapusok (3 játékos)

Az összes játékosból Király Gábor kapta a legtöbb szavazatot, a pótselejtezős remeklése után így egyértelmű, hogy számítanak rá a szurkolók. Ha pályára lépne az Eb-n, azzal megdöntené Lothar Matthäus csúcsát, és a valaha volt legidősebb labdarúgó lenne, aki játszott kontinensviadalon.

Mivel a selejtezőben rajta kívül csupán két kapus, Dibusz Dénes és Gulácsi Péter védett, a szabályok szerint csak rájuk tudtak szavazni az olvasók. A számokból egyértelmű, hogy Bogdán népszerűsége is töretlen, ott a helye a keretben, Gulácsira viszont alig voksolt valaki. Mivel Bernd Storck szövetségi kapitánynak nem kötelező közülük választania, simán elképzelhető mondjuk Bogdán Ádám beválogatása, aki bár nem játszott, folyamatosan keretben volt a németnél.

Védők (8 játékos)

Itt is a pótselejtezőn játszók voltak a legnépszerűbbek: sorrendben Guzmics Richárdot, Kádár Tamást és Fiola Attilát látnák leginkább a keretben a szavazók.

Utánuk jön egy nagy szakadék, ám természetesen három védővel nem lehet nekivágni az Eb-nek, így a voksok alapján ott a helye az utazók között Juhász Rolandnak, Lang Ádámnak, Leandrónak, Pintér Ádámnak (aki tud középpályást is játszani) és Vanczák Vilmosnak is. Ez így összesen nyolc fő, de például a sérülése után visszatérő Korcsmár Zsoltnak is van még ideje, hogy helyet harcoljon ki magának, mert amíg játszott, a szurkolók kedvelték.

Középpályások (7 játékos)

Dzsudzsák Balázst tennék fel a repülőre a legtöbben, és a válogatot kapitánya meg is érdemelné a részvételt –emlékezhetünk, milyen beszédet mondott a pótselejtezős visszavágó előtt. Az üstökösként feltűnő Nagy Ádámra is számítana a többség, neki arra is jó lehet az Eb, hogy a Ferencváros után „eladja magát” egy erősebb európai bajnokságba.

Gera Zoltán számára a válogatottól való szép búcsút jelenthetné az Eb-részvétel, ezt pedig a többség megadná neki – ráadásul a játékával rá is szolgál a bizalomra. Olvasóink nem felejtik az odavágón lőtt gólját, így Kleinheisler Lászlónak is helye van a keretben.

A többiek közül Elek Ákos, a Storck által a pótselejtezők előtt „elfelejtett” Tőzsér Dániel és Kalmár Zsolt került még be az utazók közé a szavazatok alapján. A Hamburgban keveset játszó Stieber Zoltánra alig voksolt valaki.

Támadók (5 játékos)

A legnépszerűbb Böde „Az Ébredő Erő” Dániel volt, aki a szimpatikus nyilatkozatai mellett a Feröer elleni győztes duplájával lopta be magát a drukkerek szívébe. Szintén nem kérdés, hogy az Egyesül Államokban remeklő, a görögök ellen két gólt szerző Németh Krisztiánnak ott a helye Franciaországban.

Mögöttük van egy kis űr a voksok száma alapján, ám a Lengyelországban parádézó, a válogatottban eddig nem túl eredményes Nikolics Nemanja, valamint a norvégok elleni visszavágón varázslatos gólt szerző Priskin Tamás szintén utazna, ha olvasóink szavazatain múlna.

Egy hely maradt még a keretben, erre pedig ketten pályáztak: végül Lovrencsics Gergő ha kicsivel is, de megelőzte Szalai Ádámot, így utóbbi a voksok alapján csak tévén nézhetné a kontinensviadalt.

Olvasói sztorik