Válogatott

Dombi Tibor 51 százalékot ad a válogatottnak

A DVSC ikonja sem igazán számított rá, hogy a magyar csapat győzelemmel kezd Norvégiában.

Kapcsolódó cikkek

Nagyszerű eredményt ért el csütörtök este Oslóban a magyar válogatott: Bernd Storck együttese az újonc Kleinheisler László góljával 1-0-ra legyőzte Norvégiát az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén.

Mindez azt jelenti, hogy a mieink óriási lépést tettek a franciaországi kontinensviadal felé, az i-re a pontot vasárnap 20.45-től (tv: M4 Sport) tehetik fel Dzsudzsákék a Groupama Arénában.

Legutóbb 1997-ben, a franciaországi világbajnokság selejtezősorozatában jutott el a magyar válogatott a pótselejtezőig, azonban arra a párharcra nem lehetünk büszkék, ugyanis itthon 7-1-re, Belgrádban pedig 5-0-ra kaptunk ki Jugoszláviától. Mindkét mérkőzésen pályára lépett a DVSC ikonja, Dombi Tibor.

– Valóban nagy kudarc volt, de nyilván nem ezzel a meccsel kelek és fekszem, ugyanolyan rossz élmény, mint bármelyik nemzetközi találkozón megélt vereség. Klasszisokból álló, jó csapat volt az a jugoszláv, de ez nem jelentett mentséget számunkra, ettől még nagyon csúnya volt az az eredmény – emlékezett vissza a Borsod Online cikkében „Kicsi”.

Nőtt az esély

A DVSC-DEAC jelenlegi játékosa és pályaedzője a norvég–magyar előtt azt mondta, 60 százalék, hogy vereséget szenvedünk, de negyven százaléknyi esélyt annak adott, hogy győzni fog a nemzeti tizenegyünk.

– Az eddig tapasztalatok azt mutatták, hogy olykor képesek vagyunk meglepően jól teljesíteni és nem volt jellemző az utóbbi időben, hogy „agyonvertek” volna bennünket. A csütörtöki összecsapás után most már nálunk van az előny, de ettől függetlenül nagyon nehéz lesz a dolgunk vasárnap. Azok a futballszurkolók, akik sok kudarcot megéltek már, azok nyilván pesszimistábbak még most is, de véleményem szerint az egy-null egy jó eredmény. Most már ötven helyett ötvenegy százalék az esély a továbbjutásra – vélekedett Dombi Tibor.

Még nincs zsebben

Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia vezetője, a Jugoszlávia elleni csúfosan végződött pótselejtező évében, 1997-ben lett először a DVSC vezetőedzője. Később a Lokit a BL-főtáblájára is kivezető szakember a norvégokkal szemben legfeljebb egy idegenbeli döntetlenben bízott, de abban reménykedett, hogy ezt rúgott góllal érjük el. Így még jobban örült az eredménynek, melyet szerinte különösen az első félidei jó játékunknak köszönhetünk. Jól tartottuk a labdát, magabiztosan játszottunk.

Úgy véli, ettől még nincs a zsebünkben a továbbjutás, mert tapasztalatból tudja, esélytelenebbként jó eredményt elérve a visszavágón sokkal nagyobb nyomás alatt lép pályára egy csapat, példaként említette a Loki Levszki Szófia elleni BL-meccseit. Nekik sikerült, és ezt várja a válogatottól is, melynek sorsdöntő összecsapását a helyszínen fogja megtekinteni.

Olvasói sztorik