Válogatott

Norvég kapushiba? Csak a szokásos…

Számos komoly bakit vétettek a norvég hálóőrök az elmúlt években, a tegnapi is egy volt közülük.

Kapcsolódó cikkek

Lejátszották a magyar válogatott közelmúltbeli történelmének legfontosabb meccsét, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel: Kleinheisler góljával győztünk Norvégiában. Lássuk, mit szóltak ehhez a Verdens Gangnál!

Elabdellaoui, a norvégok jobbhátvéde a mérkőzés után a lapnak azt mondta: egyértelmű tizenegyest nem fújtak be a javukra, amikor Kádár Tamás az 55. percben egy párharcnál a tizenhatoson belül lerántotta őt. A lap hozzáteszi: a televíziós ismétlés minden kétséget eloszlatott a szabálytalanság felől.

– Amikor nem fújt a sípjába, arra gondoltam “viccel velem?!”. Egyértelműen szabálytalanság történt – mondta az Olympiakosz légiósa, majd odarohant az alapvonali játékvezetőhöz, és számon kérte az esetről.

– Azt kérdeztem: “Komolyan?! Öt méterre állsz!” – de nem válaszolt. Arra gondoltam, hogy a játékvezető tudta, hogy Kádárnak van már egy sárgája, és megijedt – nyilatkozta a VG-nek a játékos, aki nem sokkal később sárgát kapott színészkedésért.

– Egy gól teljesen megváltoztatta volna a meccs képét, lendületbe jöttünk volna és hamarosan még egyet rúghattunk volna. A meccs végén még egyszer odamentem Clattenburg-höz, hogy tisztázzuk, de nem különösebben érdekelte a dolog.

A lap odáig is elment, hogy írt az UEFA-nak, szeretnének-e reagálnia Clattenburgöt ért kritikákra.

A másik téma, ami a sajtót mozgatja, az Ödegaard kihagyása.

– Nem értem, miért nem lépett pályára egy olyan ellenfél ellen, amely ennyire elfáradt a második félidőre – mondta Jesper Mathisen, a Start csatára.

– Ha most kéne kezdőt állítanom, ugyanez a tizenegy játékos szerepelne benne. A jobbszélen most Per Ciljan Skjelbred játszott. Talán középre bekerülhetett volna, de ezzel most már nem szeretnék foglalkozni. A következő meccsre kell koncentrálnunk és arra, hogy jobban használjuk ki a helyzeteinket – nyilatkozta ezzel szemben Högmo.

Az érintettet is kérdezték erről. Ödegaard felettébb szerényen fogadta.

– Még mindig jó esélyeink vannak a győzelemre. Természetesen játszani szeretnék, mint mindenki más is, de ez van. Senki nem szerepelhet minden meccsen.

A Verdens Gang az emlékezetes norvég kapusbakikról is összeállítást közölt. Esper Johnsen a spanyolok elleni 3-0-ás vereség alkalmával annyira rossz volt, hogy a 62. percben lecserélték – a harmadik gólnál Etxeberría fejére ívelte a labdát.

A törökök elleni 2-2-es meccsen Thomas Myhre ütött be egy lövést a kapuba:

Ugyanebben az évben, szintén a törökök ellen már Hakan Opdal védett be egy lövést és a norvégok 2-1-re kaptak ki:

2008-ban Izland ellen Rune Jarstein állt rossz helyen:

2010-ben épp Jon Knudsen nem tudott megfogni egy ártalmatlan lövést:

Espen Bugge Pettersen 2012-ben az Izland elleni 0-2-es világbajnoki selejtezőn máig nem derült ki, mit csinált:

Rune Jarsteinnek nem a fent említett volt az első látványos hibája:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik