Válogatott

Nikolicstól várják a magyar gólt a szakértők

A fogadóirodák többsége kevésbé hisz benne, hogy a magyar válogatott betalál a norvégok otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtök este Norvégiában kezdi meg az Európa-bajnoki pótselejtezőt a magyar válogatott. A mieinknek két meccs alapján kell jobbnak bizonyulniuk a soros ellenfélnél – a visszavágót vasárnap rendezik –, ha ki akarnak jutni a jövő nyári kontinenstornára.

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a fogadóirodák által megadott esélyekkel, s egy nappal a meccs előtt ismét átnéztük, hogyan vélekednek a szakavatott bukik a párharcunk esélyeiről.

Az eredeti oddsokon nem sokat változtattak a kerethirdetések után, bár néhány nevesebb iroda emelte a fogadási kedvet, s feljebb vitte a norvég győzelemért járó szorzókat. Az eddig 1.8 körüli oddsszal bíró hazai sikert már átlagban 1.9-ért adják, sőt egyes lapoknál kétszeres pénzt érhet, ha kikap a magyar válogatott. A döntetlen esélyei nőttek, 3.5-ről 3.3-re esett ennek a szorzója, a magyar sikert viszont továbbra is kizárják: 4.6-szeres pénzt érhet – van iroda, mely 5-re lökte fel a szorzót –, ha a mieinkre raknak tétet a bátor fogadók.

A vasárnapi visszavágón kiélezett meccset várnak a bukik: 2.65 körüli szorzókkal szerepel az első meccs előtt a magyar győzelem; minimálisan, de kevésbé esélyesek a norvégok a sikerre (2.75), míg a döntetlen 2.8 körüli összegért kínálják.

Elsősorban a norvégoktól várják a gólokat az első meccsen: Alexander Söderlund és Marcus Pedersen, valamint Jo Inge Berget góljaira háromszoros szorzóért lehet fogadni, ha az átlagot nézzük, míg az első helyre rangsorolt magyar gólszerzőnek Nikolics Nemanja számít, közel 4.5-szeres szorzóért – Szalai Ádám és Priskin Tamás találatai is hasonló összeget érnek. Ami kissé elkeserítő, hogy náluk még Veton Berishát, Mohamed Elyounoussit (3.5-3.5) és Pal André Hellandot (3.7) is esélyesebbnek látják a gólszerzésre.

Nem várnak sokgólos meccset a szakértők: a többség egy-két norvég találattal számol, és már arra is nagy szorzó jár, ha egyáltalán betalál a magyar válogatott.

A norvég továbbjutás az első meccs előtt még mindig 1.6 körüli szorzóért van terítéken, ezen a sorsolás óta nem változtattak az irodák, míg a magyar Európa-bajnoki szereplés továbbra is 2.3 körül mozog.

Olvasói sztorik