Válogatott

Titkosított edzéssel készülnek, és csak egy csatárral állnak fel a norvégok?

Titkosított edzés, pihent játékosok – ez vár ránk az odavágón.

Kapcsolódó cikkek

1–4–4–1–1

A vg.no oldal felvázolta, hogyan kezdenek a norvégok ellenünk. A lap szerint a négy védő és négy középpályás előtt irányítóként Markus Henriksen, egy szem csatárként pedig Alexander Söderlund kaphat szerepet.
A norvég válogatott várható kezdőcsapata a vg.no szerint: Örjan Nyland – Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Högli – Per Ciljan Skjelbred, Tettey Alexander, Stefan Johansen, Jo Inge Berget – Markus Henriksen – Alexander Söderlund.

Norvégia hozzánk hasonlóan továbbra is a pótselejtező lázában ég. A Rangadó.hu a múlt héten egyszer már körülnézett, hogy mit írnak a norvég lapok a mérkőzések kapcsán, most újabb lapszemlét tartottunk.

Aftenposten

Vizsgálódásunkat kezdjük ismét a legnépszerűbb Aftenpostennel. Ők egy rövid cikket közöltek arról, hogy melyik Norvégiában játszó válogatott kerettag mit csinált a hétvégén. Alexander Söderlund, a Rosenborg csatára például korábbi csapata, a Haugesund meccsén járt (a Tromsö 1-0-ra nyert) és a találkozó után a norvég TV2-nek azt nyilatkozta, hogy fáradt, néhány nap pihenőre van szüksége. Marcus Pedersen már az első percben betalált a Valerenga ellen, majd a 41. percben ismét eredményes volt (ezzel ötgólos az utóbbi három meccsén), ám később 2-2-re egyenlített az ellenfél. A Strömsgodset döntetlenje esélyt adott a Stabaekneknek az ezüstérem megszerzésére, de ők óriási, 6-1-es különbséggel kaptak ki a 9. Bodö/Glimttől.

A Rosenborg egyébként Söderlund mellett Saelnest és Hellandot, a válogatott két másik játékosát is pihentette. Az Olimpiakoszban szereplő Elabdellaoui már nem is volt a görög csapattal vasárnap, amikor a BL-szereplő gárda zsinórban 10. győzelmét aratta a bajnokságban – a jobbhátvéd korán csatlakozott a nemzeti együtteshez.

Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány és stábja alaposan kielemezte a magyar válogatottat, legalábbis ez derül ki abból a sajtótájékoztatóból, amelyet a norvég szövetség tartott.

– Magyarország minden meccsét láttuk. Jarl Toske és Martin Foyston egy-egy szempontból elemezték a meccseket, Jordi González bajnokikat nézett, én pedig értékelem a beérkezett információkat és kiemelem a fontosakat – mondta Högmo. – Fontos, hogy kihasználjuk azt a lehetőséget, hogy ennyi adat a rendelkezésünkre áll. Magunkra kell koncentrálnunk, és arra, hogy a két meccs után győztesen hagyjuk el a pályát. B, C, D és E tervünknek is lennie kell, ezért vannak olyan játékosok a keretben, akik meg tudják változtatni a meccs képét.

– Magyarország egy jól szervezett csapat. Fizikálisan erősek, veszélyesek a pontrúgásaik és van néhány nagyon tapasztalt játékosuk. Nm tudhatjuk, mi lesz az eredmény, de az biztos, hogy minden erősségüket és gyengéjüket ismerjük. Az összes találkozójukat láttuk és rengeteg emberrel beszéltünk, akik ismerték őket. Nem fogunk mindent egy lapra feltéve támadni, kell lennie valamiféle egyensúlynak – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A norvég válogatott egyébiránt jelenleg Lilleströmben edzőtáborozik, ám kedden és szerdán már az Ullevaal stadionban készülnek majd. Az edzések első 15 perce nyilvános lesz.

Verdens Gang

A Verdens Gangnak a norvég válogatott sajtófőnöke, Svein Graff nyilatkozott:

– Rövid, de annál intenzívebb felkészülés elé nézünk, az edzők ilyenkor csendet akarnak a csapat körül, csak így lehetünk a legjobbak Magyarország ellen. Azzal, hogy zárt edzéseket tartunk, megőrzünk néhány titkot.

A Verdens Gang szerint ez éles ellentétben áll azzal a szándékkal, amiről tavaly beszéltek a válogatott kapcsán. Akkor ugyanis azt ígérték, minden edzés nyilvános lesz, leszámítva az utolsó napon esedékest.

– Remélem, a többség megbocsát majd, ha kijutunk az Eb-re. Nincs bűntudatunk. Talán az egyetlen válogatott vagyunk Európában, akinek a játékosai minden nap a média rendelkezésére állnak. Nemrég a csapatunk menekültszállókat látogatott meg és több szponzori felkérésnek is eleget tett – emlékeztetett mindenkit Graff. – Igyekszünk közeledni az emberekhez, de úgy érzem, most jogos zárt kapus edzéseket tartani.

A Verdens Gang azt is megjegyezte, hogy Alexander Tettey, a Norwich City norvég légiósa a hétvégén először viselte a Premier League-csapat kapitányi karszalagját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik