Válogatott

Újabb két huligánt ítéltek börtönre

A magyar válogatott csoportselejtezői lezárultak, de a magyar–román tárgyalásai még nem.

Kapcsolódó cikkek

Újabb két embert ítélt letöltendő börtönre a bíróság a szeptember 4-ei magyar-román futballmérkőzést biztosító rendőrök elleni támadások miatt – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség a napokban újabb két elkövetőt azonosított és állított bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Felidézte: szeptember 4-én, a Magyarország-Románia válogatott labdarúgó-mérkőzés napján egy nagy létszámú, egyre erőszakosabb szurkolói csoport “az élet kioltására is alkalmas eszközökkel”, így kövekkel, beton- és fadarabokkal, üvegpalackokkal, pirotechnikai eszközökkel dobálta a rendezvényt biztosító rendőrsorfalat.

A most elítélt 27 éves és 24 éves vádlott tagja volt a rendőröket támadó agresszív csoportnak. A 27 éves férfi az arcát kapucnival és napszemüveggel eltakarva célzottan három követ, míg fiatalabb, ugyancsak kapucnit viselő társa egy műanyag szeméttároló edényt dobott a jogszerűen intézkedő rendőrök felé.

A két férfit csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a büntetett előéletű vádlottakat bűnösnek mondta ki, és a 27 éves férfit 3 év, fiatalabb társát pedig 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a terhelteket több évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától.

Az ítélet a 27 éves férfi esetében a tárgyaláson jogerőre emelkedett, a 24 éves vádlott és védője azonban fellebbezett.

Ibolya Tibor azt is közölte: a mérkőzés előtti napon és a meccs napján a rendőrökkel szembeni támadásokkal összefüggésben a Budapesti Nyomozó Ügyészség eddig 20 embert állított eredményesen bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak miatt. Közülük hetet a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre, további tizenkettőt felfüggesztett szabadságvesztésre, egyet pedig közérdekű munkára ítélt, és határozott időre eltiltotta őket a sportrendezvények látogatásától.

Olvasói sztorik