Válogatott

Böde Dani: madarat lehetne fogatni velem

Böde Dániel volt a magyar labdarúgó-válogatott hőse csütörtökön este, a Ferencváros támadója ugyanis csereként pályára lépve két góljával megfordította a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

Honlapunk összegyűjtötte a 2-1-re megnyert meccs utáni nyilatkozatokat.

BÖDE DÁNIEL: – Madarat lehetne velem fogatni, hihetetlen erőt adott, hogy a szurkolók már a mérkőzés előtt az én nevemet skandálták, bízom benne, hogy sikerült meghálálnom a bizalmat. Amíg korábban a televízióban nézhettem csak a mérkőzéseket, nem gondoltam volna, hogy esetleg Európa-bajnokságon játszhatok, bízom benne, hogy továbbra is számítanának rám.

BERND STOCK: – Böde olyan típusú futballista, aki tökéletesen illik abba a játékba, amikor nyomást kell gyakorolni az ellenfélre, ezért is volt rá nagy szükség a második félidőben, ugyanakkor ha kontrákra kell játszanunk, akkor nem feltétlenül benne gondolkodunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű ez a mérkőzés, ezzel együtt már a találkozó elejétől kezdve támadni akartunk. Sajnos elkövettünk egy hibát, amit kihasznált az ellenfél, és ez még inkább megnehezítette a helyzetünket. Bár a szünetig nem tudtunk egyenlíteni, nem voltam elégedetlen az első félidőben nyújtott teljesítménnyel, mert mindenki teljesítette a feladatát, és mindent megtett a gólszerzés érdekében. Ugyanakkor kockázatot kellett vállalnunk, meg kellett próbálnunk még nagyobb nyomást gyakorolni a feröeri védelemre, ezért cseréltünk kettőt a szünetben. Elégedett vagyok, hiszen sikerült bebiztosítanunk a pótselejtezős helyet, de a többi csoport eredményétől függően akár egyenes ágon is kijuthatunk az Európa-bajnokságra. Úgy gondolom, Görögországban is van esélyünk a győzelemre, és akár még a második helyet is megszerezhetjük, hiszen nem tudhatjuk, milyen eredményt érnek el Feröeren a románok. Ha az egyéneket külön vizsgáljuk, talán a görög válogatott a legerősebb a csoportunkban, ezért számomra is óriási meglepetés, hogy vasárnapi ellenfelünk már biztosan az utolsó helyen végez a csoportban.

TŐZSÉR DÁNIEL: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, de volt tartása a csapatnak, Böde Dani remekül szállt be, és gyakorlatilag ő döntötte el a találkozót.
NIKOLICS NEMANJA: – Nagyon sajnálom, hogy kihagytam a meccs első helyzetét, ezt követően ugyanis a vendégek találtak egy gólt. Ugyan a folytatásban megpróbáltunk mindent, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A második félidőben játékrendszert váltottunk, és jött Böde Dani, aki eldöntötte a mérkőzést. Sajnálom a románok egyenlítését a hajrában, ám nagy dolog, hogy az utolsó fordulóban még van esély kiharcolni a második helyet.
LARS OLSEN: – Gyorsan vezetést szereztünk, ami jót tett a játékunknak, így az egész első félidőben a kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést. A második játékrészben a két cserének, különösen Böde Dánielnek köszönhetően óriási nyomás alá helyeztek minket a magyarok, és a hatalmas erejű csatár megfordította az eredményt. Megérdemelten vették át a vezetést. Utána volt lehetőségünk az egyenlítésre, de sajnos nem sikerült.

Olvasói sztorik