Válogatott

Naná, hogy Böde Dániel! A csatár két gólja könnyen lehet, hogy Eb-t ér

Juhász az első félidőben elpasszolta, de a Fradi csatára második félidőben mindent helyre hozott. 2-1-re vertük Feröer-szigeteket.

Magyarország – Feröer-szigetek 2-1 (0-1)

Gólszerző: Böde (64. perc, 72 perc) ill. Jacobsen (11. perc)
Groupama Aréna
Játékvezető: Robert Schrögenhofer, Harald Lechner, Dominik Ouschan
Magyarország: Király(GK) – Kádár, Guzmics, Juhász, Fiola – Dzsudzsák(C), Tőzsér (Németh 46. perc), A. Nagy, Bódi (46. perc), Gera – Nikolics (Priskin 75. perc)
Feröer-szigetek: Nielsen(GK) – V. Davidsen, A. Gregersen(C), Nattestad (Faero 84. perc), Baldvinsson – Naes, S. Vatnhamar, Bartalsstovu, Jakobsen (Justinunnsen 62. perc), R. Joensen (Sörensen 78. perc) -Edmundsson
Sárga: Baldvinson (18. perc), Gregersen (42. perc)
Kiállítva: Gregersen a 94. percben

Nagyon nehezen indult a mérkőzés. Lelkesedéssel nem volt baj, mentünk is előre, de Juhász rossz passzára lecsaptak a vendégek és megszerezték a vezetést.

Az első félidőben nem találtuk a zárt védekezés ellenszerét, végig ott voltunk a kapujuk előtt, gól azonban nem született.

A meccs a szünetben dőlt el. Bernd Storck beállította Böde Dánielt és Németh Krisztiánt, pályán hagyta Nikolicsot, és máris indulhatott a “tánc”.

Sorra alakítottuk ki a helyzeteinket. Jobban fociztunk, az a fránya gól azonban nem akart megszületni. Aztán Böde Dániel megrázta magát. Előbb fejjel, majd egy bődületes bombával vette be Nielesen kapuját.

A gólokra a feröerieknek már nem volt válasza, győzelmünk megérdemelt. Görögországban, akár legjobb csoportharmadikként is, egyenes ágon kijuthatunk a franciaországi Európa-bajnoksgra.

Honlapunk Görögországból helyszíni tudósítással, fotókkal jelentkezik.

– Könnyebb mérkőzésre számítottam, nem gondoltam volna, hogy az utolsó percekben is lerágjuk a körmünket – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, a Haladás és a Zalaegerszeg korábbi válogatott védője, Kereki Zoltán. – Az első félidő hagyott némi kívánnivalót maga után. Az egycsatáros felállás egyébként lehet ugyanolyan támadó, mint a többcsatáros, és így is óriási mezőnyfölényben voltunk. Utólag könnyű okoskodni, de be kell látni, hogy ide egy erőcsatár kellett. Böde és Nikolics más szellemű játékosok. Ha Németh Krisztiánt nem csatárként, hanem szélső középpályásként használjuk, akkor én mindenképp a kezdőbe tettem volna. A feröeriek tipikus kontrajátékra rendezkedtek be, a gólt pedig egy védőharmadon belül eladott labdából kaptuk, de ettől függetlenül a vendégek játékosa nagyszerűen megoldotta a helyzetet. A második félidőben döntően fordult a játék a két cserével. Néhány játékost még utánpótlás-válogatott korából ismerek, és már akkor is be lehetett mérni, hogy ki milyen képességű. Itt azért előfordul, hogy az egyik egyértelműen jobb, mint a másik. Nem akarok senkit megsérteni, de nem tudom, hogy egy ilyen formában lévő Bödét ki szabadott volna-e hagyni a kezdőből. Kulcsfontosságú momentum volt a meccsen Guzmics kérdéses szerelése, úgy érzem, hogy az tizenegyes volt. Ha Bödét a tizenhatoson belül így szerelik, akkor a magyarok száz százaléka azt mondja, hogy tizenegyes volt. Azt éreztem, hogy itt picit besegített az osztrák játékvezető. Érdekes a futball, hiszen egy percre rá Böde ezzel az óriási góllal eldöntötte a meccset. Egy-egy ilyen lélektani pillanat kihasználásán múlnak a mérkőzések. Gratulálok a magyar válogatottnak, összességében megérdemelten nyertek, hiszen rendkívül lelkesen, odaadóan játszottak.

Vége a mérkőzésnek:

Egyenlítettek a románok, visszacsúszunk a harmadik helyre (de nagyon közel a legjobb harmadik hely), miközben Priskin nagy helyzetet hagy ki. Nielsen védett. Böde kishíján mesterhármast szerez, Gera passzát fejelte mellé. Gregersent a játévezető kiállítja, a magyar kispaddal kakaskodott.

85. perc:

Fáradnak a feröeriek, de nagyon kell vigyázni. A kontráik életveszélyesek. Helyzeteink azonban továbbra is vannak.

75. perc: Finnország vezet Romániában, így most a biztost kijutást jelentő második helyen állunk.

72. perc: Böde Dániel akkora gólt rúg, hogy akkor a világon nincs. Két védőjét rázza le, majd bődületes erővel lő Nielsen kapujába. 2-1.

70. perc:

Hihetetlen helyzetek maradnak ki. Dzsudzsák és Nikolics együttes erővel nem tud betalálni Nielsen kapujába, majd Juhász fejel mellé egy szögletet. Igaz az ellenfélnek is volt egy veszélyes kontrája, amikor gól helyett, tizenegyest akartak kiharcolni.

64. perc: Böde Dániel egyenlít. Zseniális beadás után fejelt Nielsen kapujába! 1-1

60. perc:

Ott vagyunk a feröeri kapu előtt, érik a gól. Valahogy egyenlíteni kéne.

55. perc:

Nagyon nyomunk. Juhász majdnem helyrehozta hibáját. Szöglet utáni fejesét bravúrral védte Nielsen. Az ellenfél, amikor tudja, húzza az időt. A feröeri kapus a meccs hőse. A helyén volt akkor is, amikor egy szöglet utáni kavarodást követően kivédte Nikolics lövését az 55. percben.

50. perc:

Magyar szöglettel kezdődik a második félidő. Juhász fejeli csúnyán fölé. Aztán jött Böde kihagyhatatlan helyzete, amit végül mégis elpuskázott. Nielsen védett, pedig ziccerben volt a magyar csatár.

Elkezdődött a második félidő.

Németh Krisztián és Böde Dániel is beáll a második félidőre. Tőzsér és Bódi jött le.

Az első félidő:

Tűzijátékot rendezünk a félidő végén. Előbb Dzsudzsák szabadrúgása után kell fejjel menteni a védőknek, majd Tőzsér bombája pattan meg érdekesen, de Nielsen védeni tudja. A legnagyobb helyzetet mégis Bódi hagyja ki a 45. percben, Dzsudzsák szólója után közelről lőhetett, megint a feröeri kapus védett.

40. perc:

Próbálkozunk, próbálkozunk. Nagy helyzetünk, és főleg gólunk viszont továbbra sincsen.

35. perc:

Eseménytelenül telt el ez az öt perc, nekünk ez nem jó.

30. perc:

Akarunk, akarunk. De egyelőre ennek nyögés a vége. Volt egy veszélyes Dzsudzsák lövés jó tizenhatról, de ezt leszámítva kapura nem voltunk veszélyesek.

25. perc:

Kezdünk éledezni. Nagy Ádám ugrott ki középen a 23. percben, az utolsó pillanatban tudott tisztázni Nattestad. Dzsudzsák a 24. percben szánta el magát lövésre, Nielsen védett.

20. perc:

A gól megfogta a mieinket. Pontrúgásainkat az első védő kifejeli. Rengeteg a hiba. A szurkolók azt kiabálják: harcoljatok, harcoljatok.

15. perc:

A 11. percben vezetést szerez Feröer-szigetek. Juhász elpasszolta a labdát, a meglóduló Jacobsen pedig becsapta Guzmicsot, majd a menteni igyekvő Juhászt is. Innen már nyert ügye volt. Könnyedén passzolt Király kapujába. 0-1


10. perc:

Nikolics elképesztő helyzetet hagy ki a 7. percben. Gera oldotta meg szépen a baloldalon, majd tálalt az érkező csatár elé, aki közvetlen közelről mellé pörgetett.

5. perc:

Jól kezdjük a meccset. Guzmics már a második percben vezetést szerezhetett volna. Dzsudzsák remek szöglete, centikkel ment el a védő feje előtt. És ezzel még nem volt vége a kezdeti magyar rohamoknak, Gera remek indítása lesen találta Nikolicsot. De a szándék látszik: megyünk előre.

Elkezdődött a mérkőzés.


20:44: Túl vagyunk a himnuszokon. Hatalmas a hangulat.


20:25: Még mindig nagyon sok szurkoló van a stadionon kívül, vagy a büfében. Félház sincsen, annak ellenére, hogy majdnem minden jegy elfogyott. Reméljük a kezdésre mindenki bejut.


20:05: A magyar válogatott kijött melegíteni. Hatalmas bíztatás fogadta Dzsudzsákékat.


Magyarország:
Király(GK) –

Kádár,

Guzmics,

Juhász,

Fiola –

Dzsudzsák(C),

Tőzsér,

A. Nagy,

Bódi,

Gera –

Nikolics


Feröer szigetek: Nielsen(GK) –

V. Davidsen,

A. Gregersen(C),

Nattestad,

Baldvinsson –

Naes,

S. Vatnhamar,

Bartalsstovu,

Jakobsen –

R. Joensen

Edmundsson

Az MLSZ nyilvánosságra hozta, hogy Király Gábor és Dzsudzsák Balázs kezdő lesz.


Ezt a posztot még korábban tette ki az MLSZ, de annyira jól néz ki, hogy most mi is megmutatjuk.


A találkozót a lefújást követően Kereki Zoltán a Rangadó.hu állandó szakértője fogja értékelni.


Dárdai Pál érdekes nyilatkozattal sokkolta a Bild olvasóit. Kijelentette, hogy szeretne ismét magyar kapitány lenni. Klikk.


A Rangadó.hu munkatársa szerint, hogy ha most sem sikerül, akkor hagyjuk is az egészet…
Itt tud róla bővebben olvasni, klikk.


20 óra 45 perckor kezdődik az aktuális mindent eldöntő magyar válogatott meccs. A mienk Feröer-szigetek ellen játszanak, hogy ha nyerünk, akkor Görögországban, akár az egyenesági kijutást is kivívhatjuk az Európa-bajnokságra.

Olvasói sztorik