Válogatott

Rossz emlékű horvát bíró fúj a görögök ellen

Ivan Bebek egy Moldova ellen megnyert selejtezőn megfosztott minket egy szabályos góltól.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnap Görögországban zárja az Európa-bajnoki selejtezőcsoportot a magyar válogatott. A mieink számára óriási a tét: bár sorsunk nem csak a mi kezünkben van – ha Románia nyer Feröer ellen, akkor csak harmadikak lehetünk –, egy győzelemmel, sőt adott esetben egy döntetlennel is odaérhetünk a második helyre.

A találkozó játékvezetőit már kijelölte az UEFA: a horvát Ivan Bebek fújja a sípot, míg segítői a partvonal mellett Tomislav Petrovic és Miro Grgic, a kapuk mellett Domagoj Vuckov és Goran Gabrillo lesznek, míg a negyedik játékvezető Goran Pataki lesz.

Bebekkel már találkozott a magyar válogatott: a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőben egy Moldova elleni idegenbeli meccsen fújt nekünk a spori. A mérkőzést 2-0-ra nyertük Vanczák Vilmos és Rudolf Gergely találataival, azonban mégsem gondolhatunk vissza jó szájízzel a játékvezetőre: 1-0-nál, az 55. percben Rudolf betalált, de a bíró – egyetemben a partjelzővel – rosszul ítélte meg a helyzetet, és a játékba nem avatkozó Szabics lesállása miatt nem adta meg a találatot. A meccs nem sokkal később félbe is szakadt – igaz, ehhez a sporinak semmi köze, maximum annyi, hogy jogosan megállította a játékot – a hazai szurkolók petárdázása miatt.

Bebek eddig 92 nemzetközi meccsen működött közre. A 2015–2016-os szezonban ő vezette a többi között a Real Madrid – Sahtar Donyeck (4-0) Bajnokok Ligája-találkozót, a Fenerbahce–Atromitosz (3-0) Európa Liga-mérkőzést, valamint a Wales–Izrael (0-0) Európa-bajnoki selejtezőt is. A nyári U20-as vébén két mérkőzésen működött közre, illetve korábban is fújt már rangos sorozatokban. A 92 meccse alatt 421 sárga lapot osztott ki, ami meccsenként 4.58-at jelent átlagban. 29-szer villant nála a piros lap, illetve 34 esetben ítélt büntetőt. A tizenegyesek aránya 21-13 a hazai csapat javára, míg a lapokat tekintve némileg a vendégek vannak fölényben – inkább a vendégeknek mutatta fel eddig bátrabban a figyelmeztető kártyákat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik