Válogatott

Storck: óvatosan kell játszani Feröer ellen

Tőzsér Dániel elhagyta az edzőtábort, Nikolics Nemanja biztosan kezdő lesz.

Kapcsolódó cikkek

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott részéről óvatosságra lesz szükség a Feröer-szigetek elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtezőn. A mérkőzés helyszínén, a Groupama Arénában tartott szerda délutáni sajtótájékoztatón a német edző örömét fejezte ki, amiért csapatának nem zárt kapuk mögött kell pályára lépnie.

– Nagyon boldog vagyok, hogy felfüggesztették a zárt kapus büntetést, és szurkolók előtt játszhatjuk ezt a nagyon fontos mérkőzést. Azt gondolom, a csapat megérdemelte ezt, mert minden pontért megküzdött. Egy jó mérkőzéssel megszerezhetjük azt a három pontot, ami szükséges ahhoz, hogy biztosan pótselejtezőt játszhassunk, aztán majd meglátjuk, mit hoz a közeljövő. Mindenki jól felkészült, és készen áll a találkozóra.

Tőzsér Dániel szerdán elhagyta a válogatott edzőtáborát, mert órákon belül megszületik második gyermeke. Ha minden rendben lesz, csütörtökön visszatér, tehát van esély a pályára lépésére. A német edző szerint a védekező középpályás ideiglenes hiánya nem jelent különösebb problémát, hiszen jó formában van, jól fel van készítve, és remélhetőleg még motiváltabb lesz a második gyermeke születése után.

Az ellenfélről Storck elmondta, hogy nagyon jól felkészített csapatról van szó, amely nagyon jó futballt játszik.

– Nagyon jó összerakott passzjátékuk van, ezt akkor is tapasztalhatták a magyarok, amikor idegenben játszottak ellenük. Azon a meccsen hatvan-negyven százalékvolt a labdabirtoklás a javukra, tehát bizonyították, hogy erős csapatról van szó, óvatosnak kell lennünk ellenük. Jó támadójátékosaik vannak, a rögzített helyzeteknél a magas embereik miatt nagyon veszélyesek, mégsem egyénileg, hanem csapatként igazán jók.

Storck elmondta azt is, hogy mindenképpen jobb mérkőzést szeretnének játszani, mint Észak-Írországban, ezt a csapattal is megbeszélték, és mindenki egyetértett.

– Ez a néhány nap kevés arra, hogy drasztikusan átalakítsuk a játékunkat. Eddig a masszív védekezésünkkel hoztuk a pontokat, reméljük, ezúttal támadásban is hozzá tudunk ehhez tenni. A szurkolóinktól azt kérjük, hogy akkor is támogassák a csapatot, ha az első percekben nem rúgunk gólt. Akkor is maradjanak mellettünk, mert a kilencvenedik percig, és azután is mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk. Mindannyian azt szeretnénk, hogy kijussunk Franciaországba, ez a közös célja a futballcsaládunknak.

A görögök elleni, vasárnapi meccsel, illetve az esetleges pótselejtezővel kapcsolatos kérdésekre Bernd Storck nem kívánt reagálni, mondván: egyelőre csak a holnapi találkozóra koncentrálnak.

– Szeretnénk nyerni, és ha ez megvan, akkor lehet további terveket szövögetni, a többi eredmény függvényében. Nem életkor szerint különböztetem meg a játékosokat, jelenleg huszonhárom nagyon jó labdarúgó van a keretben, és a mérkőzés menetének függvényében döntöm el, kit cserélek be és kit nem – fejtegette a szövetségi kapitány. – Nikolics Nemanja kezdeni fog, de azt nem szeretném elárulni, hány csatárral állunk fel. Több jó támadónk van, akik ráadásul jó formában vannak, hiszen a klubjukban, és az elmúlt napokban az edzéseken is jól teljesítettek. A többi játékoson is látszik, hogy nagyon jó munkát végeztek a klubjaikban, és az is, hogy rendben van az önbizalmuk. Nagyon jó az atmoszféra a csapat körül, jó formában vannak, szeretnek itt lenni. Biztos vagyok benne, hogy ezt a pályán bizonyítani is fogják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik