Válogatott

Király, Stieber és Nikolics elégedett, Dzsudzsák nem

Gyors játékos-értékelések a gól nélküli román-meccs után.

Kapcsolódó cikkek

Nem hozott gólt a Magyarország–Románia Európa-bajnoki selejtező péntek este a Groupama Arénában. A két csapat között így maradt a három pont különbség: a románok 15, a mieink 12 ponttal állnak az F-csoportban, míg Észak-Írország feröeri sikerével a lista élére ugrott (16 pont).

Király Gábor hibátlanul őrizte a magyar kaput. A Szombathelyi Haladás hálóőre 96. alkalommal állt a nemzeti csapat gólvonalán, s bár ezúttal nem akadt sok dolga, egy nagy bravúrral így is ki kellett segítenie az amúgy jól záró védelmet.

– Nem volt egyszerű mérkőzés. Ne felejtsük el, hogy a román válogatott a világranglista hetedik helyezettje, nem egy rossz csapat. A tabellán is előttünk állnak. A cél az volt, hogy ne nőjön a különbség a két csapat között, vagy kevesebb legyen. A minimális célt elértük, sajnos a gól kicsit hiányzott a játékunkból. A helyzeteink megvoltak, a srácok mindent kiadtak magukból. Mindenki tudja, hogy milyen a keretünk, ennek tükrében kell nézni a dolgokat – ez a nulla-nulla értékes a románok ellen. Nem tisztem megítélni, hogy hogyan teljesítettek a kevesebbet játszó társak. Arra kell figyelnem, hogy egységesen mozogjon a csapat. Nagy volt a hangzavar, hála a szurkolóknak, így néha a kommunikációban volt is probléma. Viszont mindent megoldottunk, hiszen nem kaptunk gólt. Lehetne még ennél is jobb, sőt kell is, hogy jobb legyen, de bátran kell előre menni ezen az úton. Észak-Írországban feltétlenül többet várok – szögezte le a rutinos Király Gábor.

Nikolics Nemanjának meggyűlt a baja a román védőkkel, igazán nem is sikerült ziccerbe kerülnie.

– Sajnálom, hogy nem született ma gól. A csapat mindent megtett a győzelemért. Jó mérkőzést játszottunk, taktikailag hoztuk a találkozót, hátul nem rizikóztunk, nem csináltunk akkora hibákat. Támadásban is megvoltak a helyzetek, de sajnos nem lőttük be azokat. Értékes egy pontot szereztünk. Van még három meccs, azokon bravúrokra lesz szükség, de ezt már tudtuk előre. Ziccereink nem voltak, de amit gyakoroltunk, azt sikerült megvalósítani. Jobb csapat voltunk, de nem tudtunk gólokat szerezni. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, élmény volt játszani. Megyünk tovább, minden pont nagyon fontos, két nap múlva újabb meccs vár ránk, fontos, hogy jól regenerálódjunk, és fittek legyünk hétfőre – mondta a hétfői, Észak-Írország elleni meccsre utalva a Legia Warszawa gólfelelőse, Nikolics Nemanja.

Stieber Zoltán szerint is sokat érhet ez az egy pont, de csak akkor, ha sikerül nyerni Belfastban.

– Értékes az egy pont. A meccs előtt az volt a cél, hogy itthon tartsuk a három pontot. A mérkőzés összképe alapján azonban az egy pont is értékes. Ha idegenben sikerül legyőzni az északíreket, akkor a két meccsel elégedettek lehetünk. Nagyon nagy helyzetek nem voltak: részünkről Szalai Ádámnak volt az első félidőben egy lövése, ami kis szerencsével beakadhatott volna, illetve a második játékrészben nekem is volt egy nem túl jól sikerült lövésem. Nagy helyzetek nem voltak, ez alapján az egy pont jó eredmény – mondta Stieber Zoltán.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány kilóg a sorból, ő megmondta, hogy az a bizonyos pihár most inkább félig üres, mint teli. A Bursaspor szélsője szerint a védekezés rendben volt, támadásban viszont több kell.

– Semmiképpen nem lehetünk elégedettek. Az, hogy nem kaptunk gólt és nem kaptunk ki, az pozitívum, de előrefelé lehetett volna többet is mutatni. Taktikai csata volt, középen zajlottak a párharcok, a kapu előtt kevésszer kerültünk a románok mögé. Mindenképpen köszönjük ezt a fantasztikus hangulatot a szurkolóknak, azoknak is, akik bent voltak, és azoknak is, akik kint. Nem kaptunk ki, tovább él a remény. Egy évvel ezelőtt is nagy jelentősége volt az egy pontnak. Tizenkét pontunk van, hétfőn pedig kell az idegenbeli bravúr. A románok semmiben nem voltak jobbak, mint mi. Királynak egyszer kellett védenie, míg nekünk egy-egy pontrúgásból is lett volna lehetőségünk, ha picit jobban odaérkeztünk volna. Ha bátrabban mertünk volna futballozni, akkor lehet, hogy több is lehetett volna belőle. Továbbra sem tartom a románt egy olyan nagy csapatnak, hogy rettegnünk kelljen tőle, sőt igenis partiban vagyunk velük. Ki-ki csoport ez, remélem, hogy a végén nekünk is sikerül továbbmennünk. Észak-Írország ellen kell a bravúr. Már csak három meccsből áll a selejtezőcsoport. Nem kaptunk ki, ez nagyon fontos, hétfőn pedig be kell húznunk azt a három pontot, amit elvettek tőlünk tavaly – jegyezte meg Dzsudzsák Balázs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik