Válogatott

A fociultrák nekimentek a bevándorlóknak

Rangadó
Rangadó

2015. 09. 04. 16:58

Verekedés tört ki a Keleti pályaudvarnál, majd a Deákon is balhé volt.

Kapcsolódó cikkek

Verekedés a Széll Kálmán téren

Kollégánk szemtanúja volt egy verekedésnek a Széll Kálmán térnél, a Várfok utca elején nem sokkal 17 óra után – írja az Origo.hu. – Mintegy harminc román szurkoló minden ok nélkül nekiesett egy 25 év körüli srácnak. A fiatalember sporttáskával sétált, majd az egyik szurkoló hirtelen, nekifutva, lendületből lekevert neki egyet, két másik társa pedig belerúgott. A többiek közben énekeltek, és azt skandálták, hogy Románia, Románia. Az áldozatnak a járókelők segítettek felkelni.

Ostrom alatt a beváros:

Az M1 tudósítója a Deák térről jelentett rendbontást: a szurkolók a járdákat foglalják el a környéken, egyre indulatosabbak, agresszívabbak, pedig senki nem provokálja őket, a rendőrök és a járókelők sem. Hozzátette: feltehetően a román szurkolókat várják, akik azonban nem érkeznek, viszont egyre több rendőr jön a helyszínre.

Az autók lépésben haladhatnak a környéken, de korábban a szurkolók kirohantak az útra, megállították a forgalmat.

Korábban írtuk:

Verekedés tört ki a feltehetően radikális magyar futballszurkolók és illegális bevándorlók között a Keleti pályaudvarnál péntek délután. A rendőrök közbeavatkoztak és a két csoportot szétválasztották. Az MTI tudósítója petárdarobbanásokat is hallott.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy mintegy száz bevándorló a pályaudvar főbejárata előtt jelszavakat skandált arabul és tapsolt. Ezután összetűzés alakult ki a migránsok különböző csoportjai között, mire a rohamrendőrök közbeavatkoztak és megfékezték a randalírozókat.

Mindeközben az pályaudvar épülete mellett időről időre a magyar-román futballmérkőzésre tartó szurkolók nagyobb csoportjai vonulnak el, „ria-ria, Hungária!” kiáltásokkal, fütyülve, tapsolva. A kisebb összetűzést nem számítva a rohamrendőrök sikeresen távol tartják őket a tér középső részétől, a pályaudvar épületétől.

A téren sok rendőr és a korábbi napoknál kevesebb bevándorló van, akik időnként kisebb-nagyobb csoportok verődnek össze, de a többségük – főként nők és gyerekek – az aluljáróban vannak. Jelenleg a forgalom zavartalan a Baross téren.

„Bár sokan szerették volna, ha jobb híján a Keleti pályaudvaron lévő menekülttábort látogatják meg az ultrák, a táborok vezetői erről már a korábbi egyeztetések során egyhangúlag lemondtak” – áll az Ultras Liberi már idézett tudósításában, amely az elmúlt éjszaka Budapest belvárosában kirobbant balhéról szól. Úgy tűnik, most pótolták, ami éjjel elmaradt…

Ezzel összefüggően a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte az MTI-vel, hogy nem állnak meg a metrószerelvények péntek délután és este a Keleti pályaudvarnál. A közlemény szerint várhatóan 17 órától fél kilencig, valamint este tíz órától az utolsó járat indulásáig az M2-es metró az állomáson csak áthalad, az M4-es metró pedig nem megy el a Keleti pályaudvar végállomásig, csak a Rákóczi térig közlekedik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish League football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 18, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.