Válogatott

Lövöldözés a magyar és a román drukkerek Deák téri balhéjánál?

Összetörtek egy rendőrautót, az emberek fejvesztve menekültek a szórakozóhelyekről; 16 ember őrizetbe vettek.

Kapcsolódó cikkek

Frissítve:

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 4-én 0 óra 10 perc körül Budapesten, a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemeteskukákat, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.

A garázdákat a rendőrök megfékezték. Tizenhat főt fogtak el és állítottak elő garázdaság bűntett elkövetése miatt és további egy személyt, aki egy intézkedő rendőrt is fellökött. A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett ügyében keletkezett iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

Helyreállt a rend – írja közleményében a rendőrség.


Először egy, majd sorozatban több lövésnek hangzó durranás is elhangzott csütörtök éjfél körül a Deák téren – írja az Index.hu.

A térről és a környékbeli szórakozóhelyekről azonnal menekülni kezdtek az emberek, majd további lövéseket is lehetett hallani.

Először azt hittük, hogy valaki pezsgőt bontott, aztán berohantak ilyen fekete dzsekis emberek, úgy hangzott, hogy további lövések dördültek, és kitört a pánik, mindenki futott, amerre bírt, én még ilyet nem láttam – számolt be a honlap egyik helyszínen lévő munkatársa.

Az Index úgy tudja, hogy magyar fociultrák találkoztak román drukkerekkel. Ezt próbálták megakadályozni a rendőrök.

A rendőrséggel való összetűzésben üvegek repültek, petárdák, sőt még görögtűz is előkerült. Ezt már a Kettős Mérce Blog írja.

Ők úgy tudják, a magyar szurkolók, körülbelül kétszázan, a Városligetből indultak „portyára”. A Deák téri balhé után egyébként a huligánok két-háromfős csoportokba szóródtak, és elvegyültek a bulinegyedben.

Arról, hogy a hajnalig embereket igazoltató rendőrség hány személyt állított elő, és valóban lőttek-e az éjszaka, egyelőre nincs konkrét információ.

Az MTI jelenti:

Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy a környéket a rendőrség lezárta, a helyszínen hatalmas volt a rendőri jelenlét. A huligánok számos rendőrautót megrongáltak. Több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban. Az MTI értesülése szerint több személyt előállítottak a környéken, valamint a Liszt Ferenc téren. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.
Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar–román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre „hangoló” magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak.
Az MTI úgy tudja, hogy nem csak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Médiaértesülés szerint a Városliget felől a belváros felé tartó ultrák már a Madách tér környékén összecsaptak rendőrökkel is.
Az index.hu helyszíni forrásra hivatkozva megemlíti, hogy a rendőröket megtámadó „feketeruhás kopaszok” közül egyet biztosan elfogtak, míg többeket az Astoria környékén kaptak el. A vs.hu arról írt, hogy a környéken több hangos durranás is hallatszott, egyelőre nem tudni, hogy ezeket mi okozta.

Olvasói sztorik