Válogatott

Hajdú B. István is izgatottabb a szokottnál

A kommentátor szerint precízen, fegyelmezetten, hideg fejjel kell játszania a magyar válogatottnak.

Kapcsolódó cikkek

A péntek esti magyar–román Európa-bajnoki selejtezőt az M4 Sporton Hajdú B. István közvetíti. A sportriporter az M1 stúdiójában beszélt az óriási érdeklődéssel várt mérkőzésről.

– Azt gondolom – és talán ez nem túlzás –, hogy a magyar játékosok nagy részének ez élete eddigi legfontosabb meccse. A riporter is akkor izgul igazán, vagy akkor van benne egészséges feszültség, ha komoly tétért, a saját csapatáért szoríthat, szurkolhat, és most erről van szó – kezdte a népszerű kommentátor.

Arra a kérdésre, hogy a döntetlennel rosszul járna-e a magyar csapat, Hajdú B. azt válaszolta, ez a csoport többi mérkőzéseinek eredményeitől is függ, az Európa-bajnoki részvételhez közelebb azonban a győzelem vinne.

– A románok úgy kalkulálnak, ha most nem kapnak ki Budapesten, szinte biztosan kijutnak az Európa-bajnokságra. A román válogatott kapta az egész selejtezősorozatban a legkevesebb gólt, mindössze egyet, igaz, azt Dzsudzsák Balázs lőtte még Bukarestben. A magyar válogatott mindössze három gólt kapott, ebből az első, északírek elleni hazai selejtezőn kettőt, utána viszont öt mérkőzésen csak egyet – utalt a sportriporter arra, hogy nem várható sok találat a pénteki találkozón.

Hajdú B. szerint a magyar válogatottnak ki kellene használnia a Groupama Arénába kilátogató húszezer ember erejét.

– A szurkolók bele akarják hajszolni a csapatot a győzelembe, de emellett rendkívül precízen, fegyelmezetten, hideg fejjel kell játszania a magyar válogatottnak, mert ha ezen a mérkőzésen kikap, akár még a harmadik hely is veszélybe kerülhet – mondta a kommentátor, hozzátéve, hogy nem találkozott olyan emberrel a napokban, aki nem tudta volna, hogy pénteken magyar–román mérkőzés lesz.

– Ki vannak éhezve az emberek arra, hogy győzzük le Romániát, és ezzel tegyünk még egy lépést a franciaországi Európa-bajnokság felé – idézi Hajdú B. szavait a telesport.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik