Törökország

Paksi döntetlen a kazahok ellen

Igazi magyar-specialistává vált az FK Zsetiszu, amely 1-1-et játszott a tolnaiakkal.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Paksi FC – FK Zsetiszu (kazah) 1-1 (1-1)
Törökország
Paks: Csernyánszki (Szemerédi, a szünetben) – Vági, Lenzsér (Kulcsár D., 70.), Gévay (Rodenbücher, a szünetben), Bagó (Báló, 70.) – Kesztyűs B. (Bartha, 70.), Nagy R. (Kecskés, 55.), Bertus (Tamási G., 55.) – Hahn J. (Könyves, 70.), Simon A. (Balázs Zs., 55.), Bor D. Edző: Csertői Aurél
A Paks gólszerzője: Vági (29)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kazah élvonal hetedik helyén álló FK Zsetiszu ellen játszott felkészülési mérkőzést a Törökországban edzőtáborozó Paksi FC. A végeredmény már az első félidőben kialakult, a magyarok gólját Vági András szerezte.

Érdekesség, hogy ezzel a kazah együttessel már két magyar csapat találkozott odakint, és a Nyíregyháza, valamint a Békéscsaba is legyőzte.

A 23. percben Bertus szabadrúgását Lenzsér fejelte kapura, a kazah hálóőr belekapott, a kipattanóra pedig Vági reagált a leghamarabb, és a kapuba passzolt (1-0). A 33. percben kiugratták az ellenfél csatárát középen, akinek éles szögből leadott lövésébe Csernyánszki még beleért, de védeni nem tudott (1-1).

Kemény és kifejezetten agresszív volt a kazah csapat. Ennek ellenére az első félidőben – a gólt leszámítva – nem igazán volt helyzete. A paksiaknak lehetőségük lett volna az előny növelésére, de pontatlanul játszottak. A második játékrészben, főleg a frissítések után, ismét kialakítottak helyzeteket, azonban ezek kimaradtak – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik