Törökország

Paksi győzelem, remek játékkal

A tolnaiak uralták a meccs jelentős részét, és 3-2-re nyertek a szlovák Ruzomberok ellen.VIDEÓ!
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MVM-Paks – MFK Ruzomberok (szlovák) 3-2 (1-1)
Törökország
Paks: Molnár P. – Kulcsár D. (Hahn, 70.), Rodenbücher (Bertus, 70.), Gévay (Lenzsér, 55.), Báló (Vági, 55.) – Tamási Zs. (Kesztyűs B., 55.), Kecskés (Bagó, 70.), Bartha – Haraszti, Könyves (Bor, 70.), Balázs Zs. (Simon A., 63.). Edző: Csertői Aurél
A Paks gólszerzői: Könyves (24.), Simon A. (68.), Lenzsér (77.), illetve Gévay (öngól 29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első törökországi felkészülési mérkőzését a szlovák élvonal 11. helyén telelő MFK Ruzomberok ellen játszotta a Paks.

Az első percekben magas színvonalú és jó iramú volt a játék. A hetedik percben a rózsahegyiek közel jártak a vezetőgól megszerzéséhez: egy baloldali szabadrúgás után a kimozduló Molnár Pétert is megelőzte az egyik játékosuk, de a fejese a kapu fölé szállt. Néhány perccel később Haraszti szabadrúgását a kapus csak öklözni tudta, a labda Kulcsár Dávid elé pattant, ő azonban nem találta el jól.

A Paks kezdett belelendülni, Csertői Aurél tanítványai szépen járatták a labdát, és a 23. percben ennek meg is lett az eredménye: egy tetszetős támadás végén a baloldalon felfutó Báló Tamás ívelt középre, Könyves fejesét ekkor még fogta a kapus, fél perccel később azonban már ő is tehetetlen volt Könyves ziccerénél (1-0).

Rendkívül tetszetősen, szervezetten futballozott a magyar csapat, a 29. percben viszont szinte a semmiből egyenlített a Ruzemberok: egy oldalszabadrúgást Gévay akart szögletre csúsztatni, de rosszul találta el, így Molnár Péter kezei között a paksi kapuban kötött ki (öngól, 1-1). Tíz perccel az első félidő vége előtt Haraszti passzolt Barthának, aki 25 méterről kapura tűzte a pattogó labdát, a szlovák hálóőr vetődve fogta.

Fél perccel később Haraszti lőtt kissé kisodródva, a kipattanóra Könyves érkezett, de ő is a kapusba püfölte a labdát. Ebben az időszakban átvette a játék irányítását a Paks, amely jól kimozgatta a szlovákok védelmét, és rendre veszélyes támadásokat vezetett. Jó iramú és eseménydús volt az első játékrész, főleg paksi helyzetekkel.

A szünet után Rodenbücher mellett kilépett az ellenfél egyik támadója, a paksiak nemrég igazolt védője összekoccintotta bokáit, amiért sárga lapot kapott. A megítélt húszméteres szabadrúgást fölé bombázták. A második félidőben teljesen más arcát mutatta a szlovák csapat, ezért a paksiak némileg beszorultak. A 63. percben Haraszti szólózott a védők gyűrűjében, húsz méterről eleresztett lövését a kapus bravúrral szedte ki a hosszú alsó sarokból.

Jót tettek a cserék a tolnaiak játékának, akik elkezdték birtokolni a labdát. A 68. percben a vezetést is visszaszerezték: egy szép támadás végén Báló beadásánál Simon András megelőzte a kapust, és közelről a hálóba passzolt (2-1). A 75. percben már megint szinte a semmiből egalizált a szlovák együttes: a paksi védelem nem ért vissza időben, és egy jobboldali beadás után az ellenfél balszélsője kapásból a kapu rövid oldalába lőtt (2-2).

Rögtön vissza is vette a vezetést a Paks, egy szögletre Lenzsér érkezett nagyszerű ütemben, és közelről a kapuba fejelt (3-2). A hajrá nem hozott gólhelyzeteket, a mérkőzés jelentős részét uralta a Paks, amely helyenként tetszetős futballt bemutatva, összességében megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik