Törökország

Kazahokat vert az Újváros

Nézze meg fotógalériánk segítségével, hogyan győzött 1-0-ra az NB I újonca a Sahtyor Karagandi ellen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Dunaújváros PASE – Sahtyor Karagandi (kazah) 1-0 (1-0)
Törökország
DPASE. 1. félidő: Nagy G. – Hidvégi, Csehi T., Szekeres A., Wolfe – Papp M., Lázár Zs., Nikházi, Böőr – Orosz, Eppel. A 60. perctől: Dániel Cs. – Villám, Farkas V., Burucz, Sárközi – Csehi T., Petneházi, Godslove, Thiago – Sóron, Tóth T. Edző: Dobos Barna
Gólszerző: Nikházi (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta utolsó törökországi felkészülési mérkőzését a Dunaújváros, amely mégsem az osztrák másodosztályban éllovas LASK Linz, hanem a kazah első osztály negyedik helyén álló Sahtyor Karagandi csapatával találkozott.

Jó iramú, párharcoktól sem mentes mérkőzésen győztek az újvárosiak. A negyedik percben megszülethetett volna az első találat, miután egy mélységi passzra a tizenhatoson belülre jól érkező Eppel Mártont szabálytalanul állították meg a kazah védők, de a jogos büntetőt Böőr nem tudta értékesíteni.

A Karagandi első lehetőségére tíz percet kellett várni: egy beadást követően fejelte a labdát a bal alsó sarok felé a csatáruk, de Nagy Gergely merész vetődéssel hárított. A 35. percben a DPASE a kaputól 25 méterre szabadrúgáshoz jutott, Papp Máté labdája megpattant a sorfalon, Nikházi elé került, ő pedig hat méterről a hálóba passzolta (1-0).

A fordulás után mindkét oldalon akadtak kisebb helyzetek, ilyen volt többek között Sóron Tiboré is, aki egy jobboldali beadásról centikkel maradt le, majd a legvégén Godslove ollózása csúszott a kapu mellé. Az újvárosiak hétfő reggel indulnak haza, és várhatóan a délutáni órákban érkeznek Dunaújvárosba – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik