Törökország

Csehek verték a Dunaújvárost

Az FTC rutinos védője, Hidvégi Sándor is pályára lépett a Baník Ostrava ellen; Eppel Márton is érkezhet.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Dunaújváros PASE – FC Baník Ostrava (cseh) 1-2 (0-0)
Törökország
DPASE: Nagy G. – Wolfe (Burucz, 80.), Farkas V. (Sárközi N., 71.), Szekeres A., Hidvégi (Villám, 80.) – Lázár Zs. (Papp M., 50.), Nikházi (Sóron, 50.), Böőr (Thiago, 50.), Csehi T. – Orosz M. (Petneházi, 50.), Tóth T. (Godslove, 50.) Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Papp M. (67.), illetve Kukec (64.), Filip (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyar idő szerint 14 órakor kezdődött Törökországban az NB I-ben újonc Dunaújváros és a cseh élvonal ötödik helyén telelő Baník Ostrava felkészülési mérkőzése. Az újvárosiak színeiben kezdőként lépett pályára Hidvégi Sándor. A tapasztalt védő papíron a Ferencváros játékosa, ősszel azonban az MTK-t erősítette kölcsönben.

Az első percekben látszott, hogy jó passzban lévő csapatok játszanak egymással. Dobos Barna együttese, és a Milan Baros nélkül felálló csehek is nagy kedvvel fociztak.

Az első helyzeteket az Ostrava alakította ki, kétszer kecsegtető helyzetben értek az újvárosi kapu elé, gólt azonban nem sikerült szerezniük. Közel volt a találathoz Nikházi Márk is, aki a 17. percben valósággal szétforgácsolta keresztlécet. Az első játékrész hajrájában szintén ő került hatalmas helyzetbe, lövését bravúrral védte a csehek kapusa.

A második félidőt határozottan a Dunaújváros kezdte jobban. Futószalagon jöttek helyzetek, Godslave két ordító ziccerénél is már-már gólt kiáltott a húszfős publikum. A találatra sem kellett sokat várni, ám derült égből villámcsapásként – Kukec húszméteres lövésével – a csehek vették be Nagy Gergely kapuját a 64. percben. Három perc múlva azonban ismét egyenlő volt az állás: egy tetszetős akció végén a csereként beálló Papp Máté volt eredményes (1-1).

A folytatásban az Ostrava percei következtek, de Narh Francis kabaréba illő módon hagyta ki helyzeteit. Egyszer Nagy Gergely védett remekül, egyszer pedig a lábát kellett visszahozni a török pusztából… Petneházi remek szabadrúgása adott némi esélyt a magyar gólra, de óriásit védett a cseh a kapus. Aztán a vezetést is visszavették: Kasa Filip egy kapu előtt kavarodást kihasználva szerezte csapata második gólját (1-2). Újabb találat már nem született, így a Dunaújváros vereséggel kezdett Törökországban.

Két újabb játékos érkezhet

A mérkőzés után Dobos Barna vezetőedző a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának elmondta, hogy Hidvégi Sándorral mindenben megegyeztek, már csak a papírmunka van hátra. A Paksi FC-vel kedden szerződést bontó Eppel Mártonra nagy szükségük van, tegnap tárgyaltak vele, és hamarosan ő is csatlakozik a dunaújvárosi küldöttséghez, már szervezik a repülőjegyét Törökországba.

– Elégedett voltam a látottakkal, nagyon erős, jó ellenféllel találkoztunk, az NB I-ben simán a mezőny elejéhez tartozna a Baník Ostrava. Sajnálom, hogy sok helyzetet kihagytunk, mert hiába csak egy edzőmeccs, az ember mindig nyerni szeretne. Fontos volt, hogy Hidvégi és Wolfe, a két új fiú elkezdje a beilleszkedést a csapatba. Elégedett voltam velük – nyilatkozta Dobos Barna.

Olvasói sztorik