NB I

Nincs világvége-hangulat az MTK-nál

Hidvégi Sándor szerint a kihagyott büntető nem befolyásolta döntően az Újpest elleni mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 13. fordulójának fővárosi rangadóján az Újpest 1-0-ra legyőzte az MTK-t. Ezzel véget ért az elképesztő széria: a kék-fehérek zsinórban nyolcadik győzelmükre készültek, de ez elmaradt. Az Újpest feljött a tabella harmadik helyére, de még így is hat ponttal le van maradva az ezüstérmes pozícióban tanyázó MTK mögött. Garami József legénysége a következő fordulóban a rossz formában lévő Haladás ellen javíthat.

A Rangadó.hu érdeklődésére a kék-fehérek védője, Hidvégi Sándor értékelte az Újpest elleni mérkőzést, és elmondta, nincs vészhelyzet a csapatnál.

– Úgy éreztem, hogy ez egy taktikai harc volt. Mindkét csapat a stabil védekezésre fektette a hangsúlyt, és a másik hibájára várt, ezért kevés helyzet alakulhatott ki. Mi a legnagyobb helyzetünket kihagytuk, az Újpest pedig talált egy gólt és azzal megnyerte a találkozót – mondta Hidvégi Sándor

– Mennyire befolyásolta a mérkőzést a kihagyott büntető?
– Szerintem döntően nem befolyásolta, de ha ott megszerezzük a vezetést, akkor lehet, hogy mi nyerünk. Nem lőttük be, ezért null-nullról folytatódott a találkozó, bőven lett volna időnk gólt rúgni. Volt egy holtpont, felesleges hibákat csináltunk. Úgy gondolom, nem érdemeltünk vereséget, döntetlenre ki kellett volna hozni.

– Hogy tekintenek az Újpest elleni meccsre? Mint egy vereség, amely megtörte a nagyszerű győzelmi sorozatukat, vagy egy szimpla vereségként könyvelik el?
– Nem gondolkodjuk túl ezt a vereséget. Nem fociztak le minket, nem aratott nagy különbségű győzelmet az Újpest. Volt egy helyzetük, amit berúgtak, de ennyi. Nincsen világvége-hangulat. Folytatjuk tovább és természetesen újra győzni szeretnénk.

– A következő fordulóban az utolsó helyezett Haladás otthonába látogatnak. Milyen mérkőzésre számít?
– Nehéz találkozóra számítok. Tudjuk, hogy a Haladás nem szerepel úgy, ahogy azt a szezon előtt várták, de Szombathelyen soha nem egyszerű nyerni. Most is úgy gondolom, hogy nagyon meg kell küzdenünk a három pontért. A jelenlegi helyzetben könnyű meccsnek tűnhet, de én olyan találkozóra számítok, mint amiket eddig Szombathelyen játszottunk, a mostani helyezésektől függetlenül.

Olvasói sztorik