Törökország

Selymes májusban megmondja…

A napokban csatárjelöltek érkezhetnek az olykor tetszetősen játszó, sereghajtó Kaposvárhoz, amely az edzőmeccseken a győzelmet is gyakorolja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Selymes Tibor kemény ember (lett). A sereghajtó, sokak szerint reménytelen helyzetben lévő Kaposvári Rákóczi edzője „végighangoskodta” csapata hétfői, törökországi edzőmeccsét. Magyarul, románul, angolul, vagy éppen franciául jöttek az instrukciók, és egyelőre úgy tűnik, a játékosok vevők rá. A Rákóczi 2-1-re legyőzte a cseh Bohemians Praha együttesét.

– Nagyon kéne olyan játékos, aki a kapu előtt jó döntéseket hoz, biztos lábbal értékesíti a kínálkozó lehetőségeket. Keresgélünk is, már a napokban csatlakozni fognak hozzánk olyan játékosok, akik alkalmasak lehetnek erre – mondta Selymes Tibor a Rangadó.hu helyszínen lévő tudósítójának, a lefújás után.

Természetesen más tanulsága is volt a meccsnek, Selymes szeretett volna mindenkinek játéklehetőséget adni, így a Rákoczi a szünetben sort cserélt.

– Nem első, és nem második csapat játszott ma az első, illetve a második félidőben. Nem ilyen szempontok alapján osztottuk szét a keretet. Nagyjából rendben is voltak a dolgok. Rengeteget dolgoztunk az elmúlt napokban, így a frissesség még hiányzott, de ezt leszámítva elégedett vagyok.

Szüksége is lesz a frissességre a csapatnak, hogy ha „csodát” akar tenni, és meg akarja őrizni élvonalbeli tagságát. Igaz ez még akkor is, ha ez a Kaposvár, már nem az a Kaposvár. A fél csapat kicserélődött, papíron sokat erősödtek.

Selymes szerint az érkezők jó focisták, jó benyomást tettek rá, most azt tartja fő feladatnak, hogy erőnlétben mindenki utolérje magát.

– Van még munka bőven, és kellenek az ilyen győztes edzőmeccsek. Én abban hiszek, hogy minden összecsapásnak jelentősége van. Főleg a mi helyzetünkben, amikor a győzelmeket is gyakorolni kell. A játékosok fejében nem járhat más, csak a győzelem – mondta végül a tréner, aki arra a kérdésünkre, hogy a törökországi edzőtábor mennyire segítheti a céljuk elérését, azt válaszolta, hogy ezt majd májusban megmondja…

Olvasói sztorik