Törökország

Tisztul a kép Horváth Ferenc fejében

Kedden két felkészülési mérkőzést játszik a bajnoki címvédő Győri ETO.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elsősorban csapata helyzetkihasználását javítaná Horváth Ferenc. A Győr vezetőedzője az edzéseken is mindig arra kéri a játékosokat, hogy maximális koncentrációval hajtsák végre a gyakorlatokat. A szakvezető a klub honlapjának adott videóinterjúban azt is elárulta: egyre inkább tisztul a kép a bajnoki rajton felálló kezdőcsapat kapcsán, de mint mondja, szinte minden posztra két egyforma képességű labdarúgó közül választhat.

– Összességében jónak ítélem, főleg az első hatvan perc nézett ki jól, addig az ellenfél helyzetet sem tudott kialakítani, nekünk viszont nagyon sok lehetőségünk volt – mondta Horváth Ferenc a szerb Radnicski Kragujevac elleni edzőmeccsről (2-2). – Azt gondolom ezekről az edzőmeccsekről, hogy nem a másik csapat neve határozza meg, hogy milyen erős ellenféllel játszunk, hanem az, hogy előtte éppen mit edzettek, illetve mit edzettünk mi. Más állapotban volt mindkét csapat, úgy láttam, a szerbek egy kicsit jobban mozogtak, frissebbek voltak, mint mi. Ennek ellenére mindenki odatette magát, és egy nagyon parázs, kemény, férfias mérkőzés volt.

A győriek közül szinte mindenki teljes mérkőzést játszik kedden, hiszen Horváth Ferenc kérésére kétszer lép pályára a csapat, előbb a kínai Hangzhou Greentown, majd a grúz Sioni Bolnisi ellen.

– Nem készülök külön az edzőmeccsekre, én a bajnokságra készülök. Edzettük a mérkőzés előtt is, azért hívják edzőtábornak, hogy eddzünk, gyakoroljunk – folytatta Horváth. – A mérkőzés is egy edzés, egy nagyon jó edzés volt. A fejemben nagyjából már kezd összeállni a csapat. Három hét van a bajnoki folytatásig, tehát már vannak konkrét elképzeléseim, hogy mit szeretnénk és kikkel. Természetesen senkinek nincs bérelt helye, mindenki bekerülhet, hiszen nagyon jó keretünk van, nagyon sok egyformán jó képességű játékossal.

Horváth Ferenc edzősége alatt is alapembere lehet a csapatnak Djordje Kamber. A középpályás szerezte Törökországban a csapat első gólját. Mint mondja: tetszenek neki az edzések, jól elfáradnak, de ez így van rendjén.

– Az első félidő szerintem jó volt, jól játszottunk, és akad néhány nagy helyzetünk is, illetve rúgtunk egy gólt. A második félidőben picit fáradtabbak voltunk, szereztünk még egy gólt, de kettőt kaptunk és kihagytunk három nagy helyzetet. Végig kell koncentrálnunk, és akkor a következő meccs jobb lesz. Ilyenkor keményen kell edzenünk – mondta a szerbek elleni meccsről Kamber.

Szombaton a győri csapat nem csak felkészülési mérkőzést játszott, a szakvezetés edzést is vezényelt. Erősebb volt a tréning azok számára, akik a délutáni találkozón nem léptek pályára. Szamosi Tamás és Ille Solé Jordi az amerikai haditengerészet elitcsapatainál kifejlesztett eszközöket is vitt magával Belekbe, és ezt a játékosok rendszeresen használják is.

Olvasói sztorik