Törökország

A Haladás jobban néz ki, mint kellenne

A szombathelyiek harmadik edzőmeccsükön is kikaptak, de Artner Tamás elégedett, és a hangulat is rendben van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lejátszotta első törökországi edzőmeccsét a Haladás, amelynek ellenfele a kínai Shandong Luneng volt. A szombathelyiek 2-0-ra kikaptak.

A lefújás után a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának Artner Tamás vezetőedző elmondta: nem tart attól, hogy a felkészülési mérkőzések vereségei rontanák a csapat hangulatát.

– Azt gondolom, hogy a tegnapi és a ma délelőtti edzés után, a meccs elején kicsit beragadtunk. Utána viszont jól fociztunk, nagy kár, hogy még az első negyvenöt percben kaptunk egy tizenegyesgólt is. A második félidő egyértelműen a miénk volt, nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Egy dolog hiányzott a játékunkból: a gól – mondta Artner Tamás.

– Pedig lett volna lehetőség szerezni…
– Három százszázalékos ziccerünk volt. Ugrai, Halmai és Schimmer is rontott egy nagy helyzetet. Arról nem is beszélve, hogy ha frissebbek a játékosaink, akkor még több támadást tudtunk volna gólhelyzetig vinni. Ezek a nemzetközi meccsek kellenek nekünk, ezek visznek előre minket. Sokkal nagyobb az iram, nagyobb a nyomás, az elvárás, de azt hiszem ennek megfeleltünk.

– Mennyire volt erős ez a kínai csapat?
– Az első húsz percben megijedtünk kicsit. Óriási fizikai fölényben voltak, gyorsan játszottak. Agresszívek voltak. De húsz perc után felvették a ritmust.

– Az eddigi edzőmeccsek nem sikerültek túl jól. Háromból három vereség. Nem fogja ez rányomni a bélyegét a hangulatra?
– Nem. Amióta edzősködöm, mindig így néztek ki ezek a felkészülési meccsek. Ilyenkor edzeni kell, próbálgatni. Vannak hiányzóink is, ezt sem szabad elfelejteni. Én ennek ellenére úgy látom, hogy a csapat még jobban is néz ki, mint ahogy ilyenkor, ebben az állapotban kellene.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik