Törökország

Erős volt a kínai a Haladásnak

A szombathelyiek több nagy helyzetet is elrontottak, és kikaptak ázsiai ellenfelüktől.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Haladás – Shandong Luneng (kínai) 0-2 (0-2)
Belek, Törökország. Játékvezető: Szokolov
Haladás: Rózsa (Gyűrű, 65.) – Schimmer (Zsirai, 73.), Dvorschák (Jagodics M., 65.), Devecseri, Bosnjak (Tóth P., a szünetben) – Fehér Z., Simon Á. – Medgyes (Gyurján, a szünetben), Németh M. (Szakály A., 65.), Halmosi – Ugrai (Halmai R, 79.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Li Szong-ji (6., 39. – a másodikat tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délután a kínai Shandong Luneng ellen játszott edzőmérkőzést a Szombathelyi Haladás. A vasiaknak ez volt az első meccse a törökországi edzőtáborban.

A mérkőzés első félidejének második felét a helyszínen nézte meg Thomas Doll, a Fradi vezetőedzője, és segítője Máté Csaba, de ott volt Orosz Pál ügyvezető is. A német tréner a második félidőre már nem tudott maradni, hiszen csapatának edzése volt. A Fradi holnap a román másodosztályú Rapid Bucuresti ellen játszik.

Szakadó esőben játszottak a csapatok a Kaya Palazzo Resort edzőpályáján.

A kínai bajnokság élcsapata kezdte jobban a játékot, a Haladás beszorult a kapuja elé. Rózsa Dániel előbb egy bravúrral még menteni tudott, a hatodik percben azonban már ő is tehetetlen volt, Li Szong-ji juttatta előnyhöz az ellenfelet (0-1). A Haladás a gól után erőre kapott, Ugrai Rolandnak és Schimmer Szabolcsnak is volt lehetősége, de ezek kimaradtak. Nem úgy Li Szong-ji újabb próbálkozása, aki a Dvorschák Gábor kezezése után megítélt büntetőt is berúgta a félidő hajrájában.

A második felvonás több gólt már nem hozott, de a találathoz a magyar csapat állt közelebb. A kissé paprikásra sikeredett második negyvenöt percet már irreális időben – igaz, jó talajú pályán – játszották a csapatok.

– Ezek a nemzetközi meccsek kellenek nekünk. Nagy kár, hogy az elején gólt kaptunk. Az első húsz percben nagyon nekünk jöttek, egy kicsit meg is ijedtem a kispadon, de aztán nagyon szépen felpörögtek a srácok. A második félidőben már komoly nyomás alá tudtuk őket helyezni. Vannak azért hiányzóink is, ez természetesen megjátszik a játékunkon, de azt gondolom, ahhoz képest még jobban is állunk játékban, ahol most tartani kéne. Nagyon jó meccs volt, az eső ellenére egy remekül felkészített pályán – nyilatkozta a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának Artner Tamás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik