Döntetlen keserű szájízzel az ETO BL-meccsén

A győriek óriásit küzdöttek, de az ipari mennyiségű kapufa két pontjukba került.

Kapcsolódó cikkek

UEFA Futsal Cup, Elit kör, C-csoport, 1. forduló
Rába ETO – FK Era-Pack Chrudim (cseh) 3-3 (2-2)
Győr, V.: Malfer (olasz), Pesko (szlovák), Sivic (szlovén)
Győr: Matkovics – Lódi (Csapatkapitány), Juanra, Drahovsky, Dróth. Cserék: Tóth Gy. (Kapus), Alasztics (Kapus), Farkas, Amrani Rahmouni, Alex, Harnisch, Sáhó, Jakatics, Seidler.
Edző: Illa Solé Jordi
Chrudim: Ton – R. Mares, M. Mares, Kovács, Max.
Cserék: Zdansky (kapus), Rodrigo Taverna, Resetár (Csapatkapitány), Felipe, Koudelka, Dentinho, Silva, Marcinho, Slovacek.
Edző: Dentinho
Gólszerzők: Seidler (12.), Alex (18., 34.), ill. Kovács (3.), Rodrigo Taverna (19.), Resetár (29.)

Egy csoportkört már túlélt a Rába ETO futsalcsapata az UEFA Futsal Cupban, íme itt volt az újabb feladat! A győriek első ellenfele a cseh FK Era-Pack Chrudim volt, de a csoportban szerepel még a kazah Kairat Almaty és az orosz Ugra-Jugorszk is – kettejük első mérkőzésén 5-2-re nyertek az oroszok.

Az egyetlen helyszínen – jelesül a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban – rendezett négyes csoportból csak az első helyezett jut tovább a torna négyes döntőjébe. A győriektől már ennek a körnek az elérése is óriási bravúrnak számít, innentől minden további bónusznak tekinthető. Ide a fehérorosz Lidselmash Lida gárdája mögött csoportmásodikként kvalifikált a magyar csapat.

Mostani ellenfelük, a cseh Chrudim az igen erős cseh liga bajnokaként érkezett Győrbe és már az elejétől kezdve igyekeztek nyomás alatt tartani az ETO-t.

Sajnos hamar sikerült is betalálniuk, amikor is Drahovsky 3. perces faultját követően egy nem túl jól eltalált szabadrúgás Matkovics kapus mellett becsorgott a hálóba (0-1). A gólszerző Kovács volt.

Ezután alaposan feljebb kapcsolt az ETO, szinte záporoztak a lövések Ton kapujára. A 4. percben Taverna kapott sárga lapot egy szabálytalanságért. Ezt követően Dróth próbálkozott kétszer is, majd Harnisch, Alex és Juanra is veszélyes helyzetben lőhetett, ám minden lehetőség kimaradt – Álex lövésénél nem is akármekkorát védett a csehek hálóőre. Egy percre rá büntetőgyanús helyzetben Dróth találkozott Tonnal, ám Alessandro Malfer játékvezető sípja néma maradt.

A 10. percben egy pillanatra kiszabadult a Chrudim és majdnem büntetett is. Silva találta el a kapufát. Aztán jött az egyenlítésünk: az ETO cseh légiósa, Seidler pöckölte el a kirohanó Ton felett Amrani labdáját, ami így az üres kapuba hullott (1-1).

A gól mintha megzavarta volna a cseheket, de az ETO is visszább vett, végül a 13. percben időt kért a Chrudim játékos-edzője, Dentinho. Két percre rá Alex vett le pompás légstoppal egy indítást, majd bal külsővel el is tudta lőni, ám lövése kevéssel elsuhant a kapufa előtt. A 15. percben Michale Mares lőtt oldalhálót. Kicsit visszaesett ekkor a Győr, Solé Jordi edző időt is kért.

És jött is a fordulat! A 18. percben Juanra életerős lövését még blokkolták a védők, a kipattanót Alex lőtte azonnal kapura, kissé eltörte a labdát, amely így Ton kapus alatt utat talált a hálóba (2-1).

Nem tartott azonban sokáig a magyar öröm: 50 másodperc alatt egalizált a Chrudim. Szép figura végén Resetar erősen keresztbe lőtt labdáját Rodrigo Taverna közvetlen közelről a kapuba irányította (2-2). Ezzel vonultak félidőre a csapatok.

A második játékrész nem kezdődött jól. Előbb M. Mares, majd Max lőtt borzasztó veszélyes szögből, de Matkovics mindkettőt védeni tudta – ez még az első perc eseménye volt. A 24. percben ismét Seidler került ziccerbe, de hat méterről iszonyatos erővel lőtte a felsőlécre a labdát, így maradt a döntetlen.

Két percre rá a csehek is megrezgették a kapufát. Max a hatosról ballal, estéből tüzelt a hosszú oldalra, Matkovics reflexmozdulattal belekapott és az oldalsó léc megmentette az ETO-t. A 27. percben Roman Mares kapott sárgát egy becsúszásért. Egy perccel később Seidler került újra ziccerbe egy kontra végén, ám Ton fantasztikus kivetődésével a csehek tartani tudták a döntetlent. A 29. minutumban Marcinho kapott sárga lapot belépőjéért, majd a szabadrúgás után Dróth bal lábára került a labda, ő viszont nem igazán találta el jól.

Ráfázott a Győr. Mindössze néhány másodperccel később ugyanis egy védelmi zárlat után (a védők rossz helyre fejelték a játékszert, majd Matkovics beleért ugyan a lövésbe, de saját kapuja felé ütötte csak azt) Resetar Silva passzából volt eredményes (2-3).

Felpaprikázódtak a magyarok, Dróth egy percre rá egy felesleges szabálytalanságért kapott sárga lapot. Még mindig 10.20 volt hátra, amikor szintén Dróth bombaerős lövését a jobb kapufa is alig tudta mellétolni…de maradt a 2-3.

Teltek-múltak a percek és csak nem akart jönni a győri gól, Seidler újabb helyzetben lőtt mellé kevéssel, ekkor már csak 6 perc és 40 másodperc volt hátra. A lehetőséget követően Matkovics lejött és 5 a 4 ellen folytatta a magyar csapat. És nem hiába! Alig 20 másodpercre rá egyenlített az ETO: Alex kilenc méterről, ballal lőtt, Ton kissé mellényúlt, így a labda a hálóba csúszott (3-3).

Egyből feléledt a Chrudin, Max, majd Resetár került helyzetbe 50 másodperc alatt, előbb a kapufa mentett, majd centikkel ment mellé a sarkazás. 2 perccel a vége előtt ismét Dentinho kért időt, de az utolsó percben az ETO edzője, Solé Jordi is megtette ezt. A gyümölcse 20 másodperccel a vége előtt érett be, de sajnos nem gól formájában: a kapufa ugyanis még egyszer utoljára megmentette a cseheket. Ezzel maradt a 3-3, ami önmagában kiváló eredmény, de a mérkőzés képét elnézve akár csalódásnak is mondható.

Alex, az ETO Futsal játékosa:

– Mindent megtettünk a győzelem érdekében. sajnos a szerencse nem volt velünk, kifelé pattantak a labdák. Ezen a szinten már csak jó csapatok vannak, de úgy érzem, abszolút partiban voltunk velük. Holnap is egy “döntőt” fogunk játszani, most már arra kell készülnünk.

Illa Solé Jordi, az ETO Futsal edzője:

– Nem lehetek elégedett, hiszen az volt a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, ami nem sikerült. Büszke viszont lehetek, mivel minden játékosom a maximumot hozta ki magából. Annak ellenére is sok helyzetünk volt, hogy több sérülttel kellett kiállnunk – Dróth és Seidler sem volt egészséges, Juanra lázasan játszott. Sikerült szinte mindent megvalósítanunk, amit az öltözőben megbeszéltünk, bár kaptunk néhány elkerülhető gólt is.

A másik mérkőzésen: Ugro-Jugorszk (orosz)– Kairat Almaty (kazah) 5-2

A csoport állása egy forduló után: 1. Ugro-Jugorszk 3 pont, 2. Kairat Almaty 0 pont, 3. Chrudim 0 pont, 4. Rába ETO 0 pont

A további program

November 11. szerda

16.30: Chrudim – Kairat Almaty

19.00: Rába ETO – Uhra-Jugorszk