Futsal

Háromszor egyenlített a Rába ETO, mégis kikapott

Hazai pályán vereséggel kezdte az UEFA Futsal Cup küzdelmeit a Győr, a fehérorosz Lidselmash győzött.

Kapcsolódó cikkek

UEFA Futsal Cup, főtábla, 6-os csoport, 1. forduló
Rába ETO – Lidselmash Lida (fehérorosz) 3-4 (1-2)
Győr
Győr: Tóth Gy. – Lódi (Csapatkapitány), Alex, Dróth, Juanra. Cserék: Matkovics (Kapus), Alasztics (Kapus), Rick, Amrani Rahmouni, Fumasa, Harnisch, Sáhó, Drahovsky, Seidler. Edző: Illa Solé Jordi
Lidselmash: Golovnyov – Voronyin, Ros, Zsigalko (Csapatkapitány), Ivanov. Cserék: Novojcsik (kapus), Goncsarov, Hurszov, Csehovszkij, Kolb, Gorosko, Zedelashvili. Edző: Viktor Tarcsilo
Gólszerzők: Amrani (6.), Juanra (23.), Dróth (36.), ill. Ivanov (6., 10.), Csehovszki (31., 38.)

Megkezdte szereplését az UEFA Futsal Cupban a Rába ETO futsalcsapata. A győrieknek az előző csoportkörös szakaszban nem volt jelenésük, itt azonban – hasonlóan Európa majdnem minden élcsapatához – már pályára kellett lépniük. Az egy helyszínen zajló minitornán a négycsapatos csoportok első két helyezettje jut majd tovább.

A győriek első ellenfele a fehérorosz Lidselmash Lida volt, míg a másik párosítás a horvát Nacional Zagreb és az angol Baku United között előbbiek 5-4-es sikerével ért véget.

A fehérorosz bajnok és Szuperkupa-győztes Lidselmash elleni mérkőzés a Rába számára kezdődött jobban: a románok ellen emlékezetes fejesgólt szerző Dróth két lövésével indult a találkozó. Csapongó volt a játék, majd a hatodik percben a nyáron visszatérő Amrani góljával megszerezte a vezetést a Győr (1-0).

Nem tartott azonban sokáig az előny: a 05.36-nál szerzett hazai gólra már 05.47-nél, 11 másodperc alatt válaszolt a Lida, Zsigalko passzából Ivanov köszönt be (1-1).

Bár a Győr valamivel többet támadott, a folytatásban ismét nem a magyar fél volt eredményes: Ivanov a 10. percben már második találatát jegyezte, ezúttal Makszim Voronyin készített elő (1-2).

A félidőig maradt a Rába ETO fölénye, a győriek nyolcszor találták el a kaput, kilencszer lőttek mellé, míg a fehéroroszok 6-6 kísérletet jegyezhettek.

A második félidőben aztán jött a gól is: a 23. percben ismét egy légiós, a nyáron hosszabbító és a klub utánpótlásában is edzősködő spanyol Juanra egalizált (2-2).

A folytatásban az ETO néhány hete szerződtetett BL-győztes játékosa, a 30 éves Fumasa kapott sárga lapot. A büntetést követően rákapcsoltak a vendégek: néhány perc leforgása alatt megfordították a kaput eltaláló lövések arányát. Fölényük góllá érett a 31. percben, amikor Hurszov szolgálta ki Csehovszkit és szerzett ezzel vezetést újra a fehéroroszoknak (2-3).

A győriek nem igazán tudtak újra helyzeteket kialakítani, meddő fölényben voltak. A Lidánál Hurszov is sárga lapot kapott a mérkőzés 34. percében. A 36. percben aztán Zsigalko szabálytalankodott. A szabadrúgást Lódi végezte el, aki a sértett elé tálalt, Dróth Zoltán pedig nem hibázott, és újra meccsbe hozta a győrieket (3-3).

Egy perccel a gól után Csehovszki is sárga lapot kapott Sorescu játékvezetőtől, de a fehéroroszok még mindig csak három faultnál jártak. A 38. percben aztán jött a hidegzuhany: harmadszor is megszerezte a vezetést a Lidselmash, Csehovszki is duplázni tudott (3-4).

Bár a Rába ETO az utolsó két percben óriási energiákat mozgósított, ami a magyar válogatottnak sikerült, nekik nem, így vereséggel kezdték az UEFA Futsal Cup főtáblájának küzdelmeit.

A másik mérkőzésen: Baku United (angol)–Nacional Zagreb (horvát) 4-5

A csoport állása egy forduló után: 1. Nacional Zágráb 3 pont, 2. Lidselmash Lida 3 pont, 3. Baku United 0 pont, Rába ETO 0 pont

A további program

Szeptember 30. szerda

15.30 óra: Lidselmash Lida–Baku United

17.45: Rába ETO–Nacional Zagreb

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik