Futsal

Újra pályán a román-verő hősök

A Haladás legyőzte a Dunaújvárost az NB I alapszakaszában.

Kapcsolódó cikkek

A válogatott Románia elleni Európa-bajnoki pótselejtezői után ismét fordulót rendeztek a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában. A harmadik körben a házigazda Haladás izgalmas, gólokban gazdag meccsen győzött a komoly erőt képviselő Dunaújváros ellen.

A találkozót nagy lendülettel, kapura veszélyes játékkal kezdték a szombathelyiek. Ott pattogott a labda vendégek térfelén, nem is bírták sokáig a nyomást, gyorsan előnybe került a házigazda. Rendezte sorait a Dunaferr is, bátrabb játékra váltott, és egy megpattanó, szerencsés labdával egyenlített (1-1).

A románok ellen felejthetetlen gólpasszt adó Öreglaki Norbert látványos góljával vette vissza a vezetést a Haladás. Schrancz nem kevésbé szebbet jegyzett szabadrúgásból (2-2). Egy remek kontra végén már a Dunaferrnél volt az előny, sőt egy újabb ellenakció, egy lehetetlen, kiszorított szögből a léc alá bombázott, újabb újvárosi gól után Marcos Angulo kénytelen volt időt kérni (2-4). Felbátorodtak a vendégek, a Haladás gyorsan begyűjtötte az öt szabálytalanságot, majd vészkapus-játékra váltott.

Egy újvárosi kapufa jelezte, hogy helyzetbe tudnak kerülni a vendégek is, de teljesen beszorultak, Öreglaki pedig kilenc másodperccel a szünet előtt szűkített a különbségen – válogatott formában játszott.

A játékvezetők nem voltak a helyzet magaslatán, alaposan megnehezítették mindkét csapat dolgát… A fordulás után sem lassított a Haladás, Reveland kapus szorgalmasan tornázott, de a vendégek kontráiban is rejlett veszély. Érett, és össze is jött az egyenlítés, majd Németh Péter remek egyéni alakítása után már a Haladásnál volt az előny (5-4). Jól játszottak a zöld-fehérek, csak sok helyzetet puskáztak el, és olykor a Dunaújváros is odaért a kapu elé.

Teljesen nyílt volt a meccs, gyors gólváltás vezette fel a hajrát (6-5). A Dunaferr nem törődött be a vereségbe, keményen küzdött, igaz, nagyon kinyílt, sorjáztak a hazai helyzetek. A percek peregtek, egyre keményedtek a párharcok. Négy perccel a vége előtt a nagy formában játszó Hegyesi is betalált, és ezzel nagyot lépett a győzelem felé a Haladás (7-5). Rögtön vészkapust vetett be a Dunaújváros, de nem talált fogást a roppant motivált, szervezett Haladáson. Sőt, Hajmási egy elcsent labdát emelt be távoltól az üres kapuba, eldöntve a meccset. A hatodik dunaújvárosi gól már nem osztott, nem szorzott (8-6) – tudósított a futsalhungary.hu.

– Nagyon jó ellenfelet győztünk le, gratulálok a csapatomnak, fontos győzelmet arattunk. Elégedett vagyok minden játékosommal! Két jó csapat játszott egy jó meccset, a szurkolók láthattak tizennégy gólt, azt hiszem, hogy az ilyen találkozókért érdemes kilátogatni a csarnokba – nyilatkozta Marcos Angulo, a Haladás vezetőedzője.

Az Aramis odahaza három góllal vezetett a szünetben a Berettyóújfalu ellen, de a vendégek a meccs legvégén, az utolsó percben egyenlítettek (3-3-).

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 3. forduló

Swietelsky-Haladás VSE – Dunaferr-DF-Renalpin FC 8-6 (3-4)

Gólszerzők: Németh P. (4., 27.), Öreglaki (8., 20.), Hajmási (27., 38.), Vidák (31.), Hegyesi (36.), illetve Horváth Sz. (6.), Schrancz (9.), Horváth N. (11., 11.), Hosszú (31.), Ivacs (40.)

FC Veszprém – Rubeola FC 5-1 (1-1)

Gólszerzők: Vas Á. (17., 34.), Tar T. (23., 24.), Gulyás (28.), illetve Gulyás (öngól 8.)

Aramis SE – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-3 (3-0)

Gólszerzők: Frank T. (9.), Sebestyén (14.), Roni (20.), illetve Rábl (33.), Trencsényi (39.), Gál I. (40.)

Nyírgyulaj KSE – Déli Futsal 2-2 (2-1)

Gólszerzők: Kovács I. (18.), Siska (20.), illetve Takács M. (16.), Horváth B. (30.)

December 3. csütörtök

19 óra: Göcsej SK – Rába ETO

Olvasói sztorik