Futsal bajnokok ligája

Guardiola jelentheti a pluszt a Bayernnek

Madarász János bízik benne, hogy a müncheniek sérültjei jó formában térnek vissza a Barcelona ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Veszprém 2-0-s hátrányból győzött 4-2-re az Aramis otthonában a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában, ezzel megelőzte aktuális riválisát a tabellán, és újra esélyt teremtett magának a bronzérem megszerzésére. A csapat edzője, a magyar válogatott korábbi kiválósága, Madarász János a budaörsi találkozó lefújása után értékelte a látottakat, mesélte csapata közelmúltbeli gyengélkedésének okairól, és azt is elmondta, szerinte mi döntheti el a Bayern München javára a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőt.

– Hogy lett veszprémi szempontból null-kettőről a végére négy-kettő?
– Úgy gondolom, két remek csapat mérkőzését láthattuk, amelyet bizonyos momentumok döntöttek el. A játékosaimnak azt mondtam, ha szeretnénk eredményesek lenni, akkor az már nem elég, hogy erőből, de nem gondolkodva játszanak. Ez tavaly még elég volt, de most már el kell kezdeniük használni a törvényszerűségeket támadásban és védekezésben is. Ezt megtették, nagyon büszke vagyok rájuk, mert nagyon jó és nemes ellenfelet tudtunk két vállra fektetni. Győzelmünk értékét az is növeli, hogy az Aramist még egyszer sem sikerült megvernünk. Ez a jég megtört, remélem, a továbbiakban ismét lábra kapunk, és valóra válthatjuk az álmainkat, tehát fellépünk a dobogóra – kezdte Madarász János.

– Tavaly meglepetéscsapatnak számítottak, az idei alapszakaszban is jó eredményeket értek el, kupadöntőt játszhattak, de az utóbbi időben hullámvölgybe kerültek. Miért?

– Ennek megvannak az okai. A játékosaim kupadöntőt játszhattak, és utána egy picit elkényelmesedtek, illetve volt egy hosszabb szünet, ami – nem kifogásként mondom – éppen nekünk nem tett annyira jót, mert már harmadjára alapoztak a srácok. Egy picit a hitüket is elvesztették, hiszen Szombathelyen volt egy rosszul sikerült félidőnk, ez egy kicsit megtörte őket. Azóta hullámzik a teljesítményük, de mondtam, hogy maradjanak nyugodtak, hiszen be kell tartanunk a folytonosságot az évek során, és ha ez megtörténik, akkor ez a csapat nagyon sikeres lehet a következő esztendőkben.

– Mi döntheti el a bronzérem sorsát a Haladás, az Aramis és a Veszprém között?
– Apróságok. Nagyon jó csapatokról beszélünk, amelyek között nagyon kicsi a különbség. Azok a csapatok lesznek sikeresek, amelyek a rájátszásban folytonosságot tudnak hozni eredményességben. Nagyon fontos, hogy a Dunaújváros lehet a mérleg nyelve, de ha mindhárom csapat le tudja győzni a visszavágókon, akkor az fogja eldönteni, ki végez jobb helyen, hogy egymás ellen mit játszunk. A Győrtől és a Berettyóújfalutól általában ezek a csapatok kikapnak, bár nyilván úgy készülünk mi is, és a többi csapat is, hogy megfoghatjuk őket, és meglepetés történhet. Aki képes a bravúrra, az megkaparinthatja a harmadik helyet.

– Közismert Bayern München-szurkolóként mit szól a Bajnokok Ligája-sorsoláshoz, és mit vár a Barcelona elleni elődöntőtől?
– Fantasztikus két csapatról beszélünk. Szerintem nagyon furcsa lesz a nézők számára, hogy ugyanolyan játékstílusban futballozó két csapat találkozik majd. Mindketten azt favorizálják, hogy az ellenfél térfelén labdát szerezzenek, és ráerőltessék az akaratukat a másikra. Nagyon érdekes mérkőzések lesznek, és nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni. Szerintem megjósolhatatlan, ki fogja többet birtokolni a labdát, mert mindkét együttesnek ez a fő fegyvere arra, hogy kifárassza az ellenfelet, és minél jobban a kapuja elé szorítsa. Remélem, a megérzésem nem csal: én azt mondom, hogy Josep Guardiola miatt a Bayern van előnyben, hiszen ő A-tól ZS-ig tud mindent a Barcelonáról, és lehet, hogy tud egy olyan pluszt adni a németeknek, ami a döntőbe vezeti őket. Nyilván az is nagyon fontos, hogy a sérültek jöjjenek rendbe, és jó formában térjenek vissza, hiszen a világ legerősebb csatártriója ellen kell helytállniuk. Ha a sérültek jó formában jönnek vissza, akkor szerintem a Bayernnek egy kicsivel több esélye van Guardiola miatt.

Olvasói sztorik