Futsal

Esélyt sem adott ellenfelének a Haladás

A szombathelyiek 7-2-re verték a Veszprémet; Gyurcsányi Zsolték történelmi siker küszöbén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magabiztos, 7-2-es győzelemmel folytatta szereplését a teremlabdarúgó NB I rájátszásának felsőházában a Swietelsky-Haladás VSE. A szombathelyi együttes az alapszakaszt negyedikként záró Veszprémet győzte le, és ezzel meg is előzte a tabellán. A Haladás egy komoly vereséget feledtetett szurkolóival: mint ismert, a válogatott szünet előtti első körben 8-1-re kapott ki a címvédő Berettyóújfalu vendégeként.

Gyurcsányi Zsolt, a szombathelyiek rutinos válogatott játékosa két gólt szerzett a Veszprém ellen. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a hétfő esti találkozó sem úgy indult, hogy javítja első fordulóban elszenvedett vereségét a csapat, de nagyon megrázták magukat, így sikerülhetett ekkora különbséggel diadalmaskodniuk.

– Ha csak az eredményt nézzük, könnyedén nyerték a legutóbbi bajnokit. Belülről is könnyű meccs volt?
– A találkozó előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen fölényes sikert aratunk. Az első félidőben ráadásul sokkal jobban játszott a Veszprém, örülhettünk, hogy nem vezet két-három góllal. Aztán a szünetben mintha kicserélték volna a csapatunkat, sokkal bátrabban játszottunk a folytatásban, vállaltuk az egy-egy elleni csatákat, egy-két érintőben sokszor megvertük az ellenfelet, esélyt sem adtunk a második játékrészben – emlékezett vissza Gyurcsányi Zsolt.

– Nagy lépést jelent ez a Haladásnak a tabellán is.
– A felsőház első meccsén komoly hátrányba kerültünk a Berettyó elleni vereség után, de való igaz, a mostani sikerrel nagy lépést tettünk a negyedik hely felé. A folytatás sem lesz azonban könnyű, hiszen jön az Aramis elleni találkozó, majd Dunaújvárosba megyünk. Ha reálisan nézzük, az ötödik helyre érhet oda a csapat, de természetesen mindent megteszünk, hogy még ennél is jobb pozícióban zárjuk a bajnokságot.

– Ez a győzelem akár a harmadik helyért vívott harchoz is jól jöhet. Vagy még távoli cél a dobogó a csapatnál?
– Ha dobogón végeznénk, azzal gyakorlatilag történelmet írnánk Szombathelyen, ilyen jó pozícióban ugyanis még sosem végzett a csapat, de már az ötödik hely is történelmi siker lenne. Ahhoz, hogy a bronzérem összejöjjön, az összes hazai meccsünket meg kellene nyernünk, ami nem könnyű feladat.

– Hosszú szünet után volt ismét forduló az élvonalban. A szünetben a válogatott kiharcolta a pótselejtezőt az Európa-bajnoki kvalifikációs tornán. Milyen esélyekkel indul a csapat az őszi ráadásban?
– Van két, maximum négy együttes, amelyet meg lehet fogni. Nagyon sok múlik azon, hogy kit kapunk ellenfélül, és hogy milyen eredményt érünk el az idegenbeli találkozón, utóbbi nagyon sokat számít, főleg ha idegenben kezd a csapat. Fehéroroszország és Bosznia-Hercegovina ellen lehet esélyünk, és nagyobb szerencsével Szlovákia vagy még Csehország is legyőzhető a pótselejtezős ellenfelek közül. Bízom a válogatott sikerében, és remélem, előbbi kettő közül kapunk ellenfelet, így jó esélyekkel várhatnánk a mérkőzéseket.

Olvasói sztorik