Futsal

Továbbjutott a teremválogatott

A magyar csapat második lett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban, és készülhet a pótselejtezőre.
Teremlabdarúgó Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 3. forduló
Magyarország–Svájc 8-2 (3-1)
Szkopje, Macedónia
Magyarország: Tóth Gy. – Dávid R., Németh P., Lódi, Harnisch. Cserék: Matkovics, Komáromi, Horváth N., Trencsényi, Lovas, Gál I., Rábl, Hosszú. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Hosszú (3., 23.), Lódi (büntetőből 16.), Harnisch (19., 36., 39.), Németh P. (23.), Rábl (29.), illetve Tóth Gy. (öngól 16.), Sego (37.)
Kiállítva: Horváth N. (24.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Svájc ellen zárta a macedóniai Európa-bajnoki selejtezőcsoportot a magyar teremlabdarúgó válogatott. A mieink számára kötelező volt a győzelem, hiszen csak így marad meg az esély a csoport második helyére, amely pótselejtezőt ér.

Már a harmadik percben magyar vezetést mutatott az eredményjelző, Hosszú Ádám találatát követően. A folytatásban is támadásban maradt a csapat, sorra jöttek a helyzetek, de gólt büntetőből sikerült csak elérni a 16. percben – Lódi Tamás volt a végrehajtó (2-0). Alig 15 másodpercig tartott a kétgólos előny, Xhemalj Likaj ugyanis a fordulásból bevette a magyar kaput (2-1) – a találatot viszont utólag Tóth Gyulának írták be. Sőt, újabb másodpercek elteltével már az egyenlítés is összejöhetett volna a svájciaknak, miután Lódi is szabálytalan volt a büntetőterületen belül, azonban Likaj hibázott a vonalról, így maradt a 2-1. Két perccel a félidő vége előtt Harnisch Ákos is betalált (3-1), így nyugodtabban mehetett pihenőre a magyar csapat.

Kiválóan kezdte a második félidőt Sito Rivera alakulata: a 23. percben Hosszú és Németh Péter is eredményes volt, így pillanatok alatt négy lett közte (5-1). A 24. percben Horváth Norbert kapott piros lapot. Öt perccel később Rábl János találatával nőtt ötre a különbség (6-1). Harnisch a 36. perc elején újfent eredményes volt (7-1), viszont a másik oldalon Mato Sego is betalált a 37. percben (7-2). A végeredményt Harnisch állította be a 39. minutumban (8-2), így nagyon magabiztosan hozta a kötelezőt a magyar csapat.

A nagy különbségű siker fontos volt, hiszen az esti Spanyolország–Macedónia találkozó függvényében dől el a második hely. Mint ismert, a mieink 3-3-ra végeztek a házigazdák ellen, míg a spanyoloktól 5-0-ra kaptak ki. Macedónia mindössze egy találattal győzte le Svájcot, így ha jön a papírforma, akkor a mieink játszhatnak pótselejtezőt.

FRISS:

A világ egyik legjobbjának számító Spanyolország 7-1-re nyert a házigazda Macedónia ellen a csoport utolsó meccsén, ami azt jelenti, hogy a mieink a második helyen végeztek, és várhatják a pótselejtezőt!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik