Futsal

Tovább kell jutni a csoportból

A válogatott alapembere, Trencsényi János nagy reményekkel várja a macedóniai Európa-bajnoki selejtezőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn utazik Macedóniába a magyar teremlabdarúgó-válogatott, hogy a házigazdák mellett összemérje tudását Spanyolország és Svájc legjobbjaival az Európa-bajnoki selejtezőtornán. A nemzeti együttes Móron edzőtáborozott, ahol a keretszűkítés után 14 játékos készült a macedóniai megmérettetésre. Hosszú évek óta a válogatott alapembere a Berettyóújfalu rutinos játékosa, Trencsényi János, aki a Rangadó.hu megkeresésére beszélt az ellenfelekről és a mienk esélyeiről.

– Március eleje óta együtt gyakorlunk Móron. Napi két edzéssel és videózásokkal készülünk, és nagy reményekkel vágunk neki a selejtezőnek. A célunk természetesen az, hogy továbbjussunk a csoportból – kezdte Trencsényi János. – Bő kerettel kezdtük az edzőtábort, és egy hét után lett szűkítve, ezt követően tizennégy játékos készült együtt. Azt tapasztalom, hogy folyamatosan fejlődünk, átvesszük az összes taktikai elemet. Gyakoroljuk a pontrúgásokat, a letámadást, a labdakihozatalokat, tehát mindent sorba veszünk, és maximálisan átrágunk. Videózunk, és az edzéseken is megállítjuk a játékot, javítjuk a hibákat, a szövetségi kapitány akár ezerszer is elmondja a dolgokat, ha szükséges. Volt időnk felkészülni, és azt gondolom, hogy ez ki fog jönni a selejtezőben is.

– Az első találkozót a házigazda macedónok ellen kell megvívnia a válogatottnak…
– Macedóniáról folyamatosan nézzük a felvételeket. Készülünk a gyenge pontjaikra, illetve nézzük az erősségeiket is. Otthon játszanak, és biztosan úgy vannak vele, hogy az első meccs nagyon fontos, hiszen az meghatározhatja a továbbjutást. Ezzel persze mi is így vagyunk. A hazai pálya őket segíti, szerintem rengeteg szurkoló ki fog látogatni, úgyhogy minden adott, hogy jó mérkőzést játsszunk. Azt gondolom azonban, hogy a macedón válogatottnál előrébb tartunk, és mi vagyunk a nagyobb játékerőt képviselő csapat, ezért szerintem be kell húznunk az első találkozót.

– Később Spanyolország és Svájc lesz az ellenfél, mi várható azon a két mérkőzésen?
– Spanyolország a brazilok mellett a világ legjobb csapata, úgyhogy nem sok esélyünk van a győzelemre, de nyilván mindent megteszünk majd, hogy minél szorosabb meccset játszunk, és azt gondolom, erre képesek is lehetünk. Utána egy nap pihenővel játsszunk a svájciakkal, akik a legjobb csoport-másodikként jutottak tovább az előselejtezőből. Svájcról nem nagyon néztünk videót, a szövetségi kapitány úgy van vele, hogy majd ott kint úgyis látjuk őket. Az elsődleges dolog most az első, macedónok elleni meccset behúzni. Azt hallottam, hogy elég sok külföldi, honosított játékosa van Svájcnak, úgyhogy őket sem szabad lebecsülni. Addigra már nyilván többet fogunk tudni róluk, és már látni fogjuk, ki mennyi pontot tudott begyűjteni. Szerintem a gólkülönbség is sokat fog számítani.

– Reális cél a csoport második helyének megszerzése?
– Bizakodóak vagyunk, készülünk gőzerővel, és mindenki topformában lesz, mire odaérünk. Reális cél a csoport második helye, tovább kell jutnunk. Az egyetlen hátrány, hogy a macedónok otthon szerepelnek, de érvényesítenünk kell azt, hogy előrébb tartunk náluk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik