Futsal

Képernyőre kerülnek a kupadöntők

Előrehozott finálé várható a futsal Magyar Kupa hétvégi négyes tornáján, Kiskunfélegyházán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton rendezik a férfi teremlabdarúgó Magyar Kupa elődöntőit Kiskunfélegyházán, vasárnap pedig a döntőkre kerül sor. A Berettyóújfalu a tavalyi győztes Rába ETO-val találkozik, a másik ágon pedig a Veszprém a Rubeola FC Csömörrel méri össze erejét. A női és a férfi finálét a Sport2 élőben közvetíti.

A bajnoki aranyérmes Berettyóújfalu és a kupacímvédő Rába ETO csúcsrangadóján szoros eredményre számíthatunk, hiszen a két rivális évek óta izgalmas meccseket játszik egymással. Ebben az idényben a bihariak állnak jobban, a győriek az alapszakaszban nem tudtak nyerni ellenük. A Rába vezeti a bajnokságot, és a szezon végén duplázni szeretne, ezért csak a továbbjutás elfogadható számukra szombaton.

– Örülünk, hogy sikerült megnyerni az alapszakaszt a bajnokságban, de az igazi megpróbáltatás csak ezután kezdődik – mondta az MLSZ honlapján Harnisch Ákos. – A Berettyóújfalu nagyon erős csapat, de szeretnénk kupát nyerni, így mindenképpen túl kell rajtuk jutnunk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, nagyon szoros mérkőzésre számítok. A csapatok jól ismerik egymást, úgy gondolom, a pillanatnyi forma fog dönteni, amelyik fél jobban koncentrál, döntőt játszhat vasárnap.

A Berettyóújfalu idén a korábbiaknál is ambiciózusabb célokat tűzött ki maga elé, a duplázás reményében kezdte meg az idény második felét.

– A sorsolás úgy hozta, hogy az elődöntőben kell megmérkőznünk a Győrrel, aminek nem annyira örültünk, de ezt a feladatot is meg kell oldanunk – mondta Lovas Norbert, a Berettyóújfalu játékosa. – Igazi presztízsmeccs ez számunkra, hiszen már évek óta az ETO a legnagyobb riválisunk. Szoros találkozóra számítok az elődöntőben, ahol tényleg bármi megtörténhet. Nagy örömet jelentene számunkra a kupagyőzelem, hiszen előző kupasikerünk már három évvel ezelőtt volt.

A napi belépőjegyek egységesen 500 forintba kerülnek.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, négyes döntő

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna

Február 28. szombat

12.30: NB II Kelet – NB II Nyugat, női gálamérkőzés

14 óra: NB II Kelet – NB II Nyugat, férfi gálamérkőzés

15.30: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO, férfi elődöntő

18 óra: Rubeola FC Csömör – FC Veszprém

Március 1. vasárnap

12 óra: futsal játékvezetők – futsal edzők gálamérkőzés

13.30: Hajdúböszörményi TE – Astra HFC, női döntő (TV: Sport2)

16 óra: férfi döntő (TV: Sport2)

Olvasói sztorik