Futsal

Pénteken új bajnokság kezdődik

A Berettyóújfalu–Haladás meccs nyitja a NB I rájátszását; Dávid Richárd bizakodó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken a Haladás ellen kezdi meg a teremlabdarúgó NB I hatcsapatos, körmérkőzéses rendszerű felsőházi rájátszását a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu. A bihari együttes másodikként jutott tovább az alapszakaszból, így öt ponttal kezdi szereplését, míg az első helyen továbbjutó Rába ETO hét egységgel várja a folytatást.

Az alapszakaszban 11 góllal a csapat második legeredményesebb játékosa lett Dávid Richárd, aki várhatóan a folytatásban is fontos találatokkal segíti az MVFC-t. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, minden ellenfélből kellően fel akarnak készülni a következő körben is. A Magyar Kupa-sorsolás is szóba került, amellyel kapcsolatban jelezte, korántsem biztos, hogy az ETO–Berettyó elődöntő előrehozott finálénak számít.

– Mit várnak a bajnoki folytatástól? Kijelenthető, hogy egy új bajnokság kezdődik pénteken?
– Várjuk már a felsőházi rájátszást, nagyon jó mérkőzésekre van kilátás. Hat jó csapat jutott a felsőházba, úgy gondolom, mind a hat együttes megérdemelte, hogy itt legyen. Minden ellenféllel szemben ugyanúgy készülünk, hogy az az adott mérkőzés a legfontosabb számunkra, de közben figyeljük a többi csapatot is. Nem éppen ez a legkönnyebb lebonyolítása a rájátszásnak, de ezt hozta a versenykiírás. Mondhatjuk, hogy új bajnokság kezdődik, hiszen az egy-kétpontos különbségek egy-egy meccsen könnyen ledolgozhatók – mondta Dávid Richárd.

– Miben kell javulnia az alapszakaszhoz képest a Berettyóújfalunak?
– Helyzetkihasználásban mindenképpen javulnunk kell, valamint mindenkinek hoznia kell a legjobb formáját.

– Kikre kell leginkább odafigyelniük a folytatásban a Győr mellett?
– Ha úgy vesszük, akkor mindenkire. Minden csapat veszélyes tud lenni a másikra, akár körbeverések is lehetnek az együttesek között. Véleményem szerint a dobogóért a Győr, Berettyó, Veszprém, Aramis négyes fog csatázni.

– A Magyar Kupa-sorsolás mennyire került szóba az öltözőben? Gyakorlatilag döntővel ér fel a Győr elleni csata…
– Fontos számunkra a kupa is, de jelenleg csak a következő mérkőzésre akarunk koncentrálni, szeretnénk jól rajtolni a felsőházban, akár egy sokgólos sikerrel. Aki nem követi a magyar bajnokságot, annak az előrehozott döntőt is jelentheti a Győr–Berettyó mérkőzés, de a másik ágon a Veszprém is nagyon jó játékerőt képvisel, meglátjuk, sikerül-e bejutnia a döntőbe a Csömör ellen – én fináléba várom őket. Ami a mi csatánkat illeti, leginkább az aktuális forma fog dönteni a Győr ellen. Egy meccsen bármi megtörténhet.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, felsőház, 1. forduló

Február 20. péntek

19.30: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Swietelsky-Haladás VSE

Február 23. hétfő

18.30: FC Veszprém – Rába ETO

18.30: Dunaferr-DF-Renalpin – Aramis SE

Az állás: 1. Rába ETO 7 pont, 2. Berettyóújfalu 5 pont, 3. Aramis 4 pont, 4. Veszprém 3 pont, 5. Haladás 2 pont, 6. Dunaújváros 1 pont

Olvasói sztorik