Futsal

Egy gólt kaptak és kikaptak

A magyar futsal-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett a finnországi felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi teremlabdarúgó felkészülési mérkőzés
Finnország–Magyarország 1-0 (1-0)
Salo, 400 néző
Magyarország: Tóth Gy. – Lódi, Horváth N., Németh P., Dróth. Cserék: Matkovics, Szeghy, Harnisch, Hosszú, Gál I., Lovas, Rábl, Horváth Sz., Dávid R. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerző: Inapshba (20.)
Piros lap: Dróth (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő magyar teremlabdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött Finnországban, barátságos meccsen, kedden pedig jött a visszavágó.

Mikko Kytölä révén finn lehetőséggel kezdődött a meccs, de a szöglettel ért véget a támadás. Pillanatokkal később Timur Inapshba veszélyeztetett, de a mieink kapusa védett. Inapshbának később volt még egy ziccere, de a kapus ezt is hárította. Az első félidőben Magyarország előtt két helyzet adódott, de Juha Ojanperä mindkettőt hatástalanította.

A 15. percben Jukka Kytölä jelentkezett veszélyes lövéssel, de a játékvezető közbefújt, és a hazaiak szabadrúgással jöhettek. Antti Teitinen közel volt a gólhoz, de az oldalhálóba lőtt, aztán Panu Autio és Micah Hosio lehetőségéből sem lett gól. A szünet előtt megtört a jég, és betaláltak a finnek: Teittinen volt az előkészítő, Inapshba pedig a gólszerző (1-0).

Magyarország erőteljesen kezdte a második periódust, Finnország azonban jól védekezett, ezért a mieinknek alig volt helyzetük. Inkább a hazaiak birtokolták a labdát, és Petri Grönholm révén két helyzetük is volt. A vendégek átálltak vészkapus-játékra, de az északiak higgadtak maradtak és továbbra is kontrollálták a játékot.

A 33. percben a finnek előtt adódott kecsegtető lehetőség, amit a mieink kivédekeztek. A hajrában nyomást gyakoroltak a mieinkre a házigazdák, de újabb gólt nem értek el, maradt az 1-0 – tudósított a palloliitto.fi.

További részletek hamarosan!

Olvasói sztorik