Futsal

Teremcsapatunk két góllal nyert

A magyar futsal-válogatott kapott gól nélkül, sikerrel abszolválta az első edzőmeccset Finnországban.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi teremlabdarúgó felkészülési mérkőzés
Finnország–Magyarország 0-2 (0-0)
Salo, Finnország
Magyarország: Matkovics – Lódi, Szeghy, Harnisch, Dróth. Cserék: Tóth Gy., Horváth N., Németh P., Hosszú, Gál I., Lovas, Rábl, Horváth Sz., Dávid R. Szövetségi edző: Sito Rivéra
Gólszerzők: Harnisch (21.), Horváth Sz. (33.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A márciusi Európa-bajnoki selejtezőtornára való felkészülés jegyében ezen a héten kétszer is megmérkőzik Finnországgal a teremlabdarúgó-válogatott. A hétfői és a keddi összecsapás felfogható a tétmérkőzések főpróbájának is.

A hétfő esti összecsapáson az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a mieink felépített támadások révén veszélyeztettek, míg a finnek inkább kontrákból kerültek a kapunk elé. A tizedik percben Dávid Richárd sarokrúgását követően Rábl János lőtt öt méterről a kapufa mellé. A 13. percben nem sokon múlott, hogy a hazaiak megszerezzék a vezetést, azonban Matkovics Gábor óriásit védett egy közeli lövés után. A 18. percben tízméteres büntetőt rúghattunk, ám Dróth Zoltán a kapufát találta el. A félidő további részében a csapatok fegyelmezetten védekeztek, ezért gól nélküli állással mentek az öltözőbe a válogatottak.

Jól kezdték a második félidőt a magyarok, hiszen már a játékrész első percében megszerezték a vezetést: egy szabadrúgást követően Harnisch Ákos elé került a labda, aki négy méterről a kapuba talált (0-1). Ezt követően alaposan letámadtak a finnek, és több komoly lehetőségük is adódott, de Matkovics Gábor magabiztosan védett a nehéz szituációkban. A 33. percben egy finn labdavesztést követően Horváth Szabolcs átrobogott a pályán, és hét méterről, finom megoldással eltekerte a labdát a finn kapus mellett (0-2). A mérkőzés további részében kidolgoztunk néhány helyzetet, de újabb gól nem született, 2-0-ra nyertünk – tudósított az MLSZ honlapja.

A visszavágót kedden, magyar idő szerint 17:30-tól rendezik.

– Jó mérkőzésen vagyunk túl, gyakorlatiasak voltunk, intelligensen játszottunk. A futsalban nem könnyű kapott gól nélkül zárni egy teljes mérkőzést, ezt külön sikernek tartom. A találkozó egészében csapatként játszottunk, letámadtunk és a kapusunk három óriási ziccert hárított. A holnapi nap nehezebb lesz, mint a mai, de úgy érzem, hogy jobb csapat vagyunk a finn válogatottnál, és kedden is a győzelem lehet a célunk – mondta Sito Rivera szövetségi kapitány a szövetség honlapján.

Olvasói sztorik