Futsal

Két fordítás a felsőházban

A futsal NB I rájátszásában a Rába ETO és az Aramis is szoros meccsen győzött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Két mérkőzést játszottak hétfő este a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszásának első fordulójában. A szünetben a Veszprém és a Dunaújváros is vezetett hazai pályán, de a második félidőben a Rába ETO és az Aramis is fordítani tudott.

A győriek birtokolták többet a játékszert a mérkőzés elején, a Veszprém szervezett védekezésével azonban meggyűlt a bajuk. Ahogyan Madarász János a mérkőzés előtt megjósolta, elsősorban távoli lövésekkel operáltak a vendégek, ám Revaland könnyűszerrel hatástalanította a lövéseiket. A 13. percben középről, a győri kaputól 12 méterre végezhetett el szabadrúgást a Veszprém. Finta kapura lövés helyett Németh Péterhez passzolt, aki kapásból a bal felsőbe bombázott (1-0).

A 16. percben megduplázhatta volna előnyét a házigazda, egy gyors ellentámadás végén Matkovics védte bravúrral védte Vas lövését. Kisvártatva újabb lehetőség adódott a hazaiak előtt, Vas passzolt kiváló ütemben érkező Tatai elé, Morenónak a kapu torkából kellett kitornázni a labdát. A Madarász-csapat a hajrában is hősiesen védekezett, így 1-0-s állásnál vonulhattak pihenőre az együttesek.

Rémálomszerűen kezdődött a második felvonás veszprémi szempontból: mindössze fél perc telt el, amikor Solano passzából Dróth bombázott a kapuba. Egy perccel később egy gólpasszal tűnt ki a magyar válogatott centere, akinek átadásából Juanra szerezte meg a vezetést (1-2). Ez sem szegte a házigazdák kedvét: Boromisza Gábor 12 méterről váratlan lövésre szánta el magát, amelyet követően a jobb alsóba sarokban kötött ki a labda. Sőt, másodpercekkel később Vas zavarta meg Matkovicsot, a kapusról Fintához pattant a játékszer, aki élt a lehetőséggel, visszaszerezve a vezetést (3-2).

Egy pillanatra sem lehetett hátradőlni a rendkívül izgalmas, lüktető összecsapáson, amelyet 1300 néző látott. Egy gyors ellentámadás végén Harnisch egyenlített ismét. A Veszprém több lehetőséget is kidolgozott, de nem sikerült értékesíteni azokat. Fél óra telt el a találkozóból, amikor Lódi erőszakos labdatartás után Morenót hozta kihagyhatatlan helyzetbe (3-4). A játékrész második felében mindkét oldalon számos lehetőség alakult ki, de a kapusok kiválóan védtek. Az utolsó percben vészkapussal támadtak a hazaiak, tíz másodperccel a lefújás előtt akár egyenlíthettek volna, Matkovics azonban ismét védett. A veszprémiek ismét közel álltak a bravúrhoz, de ezúttal sem sikerült pontot lopniuk a Győrtől – tudósított a vehirsport.hu.

Edzői értékelések

Madarász János, Veszprém: – Gratulálok a Győrnek. Ez volt a második olyan mérkőzésünk, amikor közel álltunk ahhoz, hogy megfogjuk őket, de még nem tudunk negyven percen keresztül koncentrálni. A második félidő elején két perc alatt kaptunk két gólt, s minden felborult, amit addig felépítettünk. Ezzel együtt nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, hiszen rengeteget fejlődtek. Nem adjuk fel, tesszük tovább a dolgunkat. Meggyőződésem, hogy lesznek még olyan eredmények, amelyeknek köszönhetően feljebb tudunk kapaszkodni a tabellán. Jelen pillanatban ennyire voltunk képesek. Robbantani akartunk, de csap pukkantottunk.

Illa Sole Jordi, Győr: – A várakozásainknak megfelelően nagyon intenzív, küzdelmes találkozót vívtunk, amelyen mindkét együttesnek győzelmi esélye volt. Úgy vélem, a mérkőzés nagy részében mi uraltuk a játékot, de a Veszprém egy olyan csapat, amely a legkisebb hibát is azonnal megbünteti. Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset játszottunk, telt ház előtt, szép gólokkal.

Az egyetlen alsóházi meccsen szezonbeli második sikerét aratta a Békéscsaba.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, 1. forduló

Felsőház

FC Veszprém – Rába ETO 3-4 (1-0)

Gólszerzők: Németh P. (13.), Boromisza P. (25.), Finta (26.), illetve Dróth (21.), Juanra (22.), Harnisch (28.), Moreno (30.)

Dunaferr-DF-Renalpin – Aramis SE 1-3 (1-0)

Gólszerzők: Aradi (10.), illetve Csopaki (25.), Roni (37.), Klacsák (39.)

Pénteken játszották

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Swietelsky-Haladás VSE 8-1 (1-0)

Alsóház

Pioneers Viharsarki FC – Vasas Futsal 9-4 (4-2)

Gólszerzők: Laksteter (4., 23., 37.), Knyihár (7., 40.), Sztojka (14.), Szarka (19.), Veres (33., 38.), illetve Szeghy (14., 35.), Nagy G. (17.), Szalay (38.)

A Rubeola FC Csömör szabadnapos volt.

Olvasói sztorik